KATIĆ: Nije bilo sukoba sa Ivkovićem

Evrobasket

KATIĆ: Nije bilo sukoba sa Ivkovićem

Košarka -
Nemanja Nedović je potvrdio da je vrhunski igrač, a Bogdan Bogdanović je na pravom putu da postane nosilac reprezentacije u narednoj deceniji. Ćuti, radi, ima pravi stav i prostora da se dodatno razvije, kaže centar Crvene zvezde

Srpski košarkaški reprezentativac Raško Katić, rekao je po povratku sa Evrobasketa u Sloveniji da se tokom takmičenja nije sukobio sa Dušanom Ivkovićem i da je odluka da ne igra protiv Francuske isključivo selektorova.

"Iskreno, ništa se nije dogodilo. Selektor je doneo takvu odluku i u tome je cela priča. Poštujem svaki Ivkovićev potez", rekao je centar Crvene zvezde.Katić se ne slaže da su oscilacije u igri uzrok mladosti većine igrača. "Tačno je da nam je mladost u nekim mečevima bila otežavajuća okolnost, ali veći je problem što smo bili prvi put u ovom sastavu, sa devet novih igrača. To nije lako uklopiti za dva meseca. Ja sam, recimo, svašta prošao u karijeri, ali učešće na Evropskom prvenstvu je nešto posebno, ozbiljno takmečenje u kojem se rade skautinzi do najsitnijih detalja, a rivali se svakodnevno menjaju. Ne tvrdim da bismo igrali u polufinalu da nam je rival u četvrtfinalu bila Italija, ali sigurno je da ne bismo prošli kao protiv Španije kada su nam se vezale ruke".

O učinku pojedinih igrača...

"Svi momci su fenomenalni. Nisam iznenađen jer sam ih sve poznavao, već sam oduševljen kako su igrali. Sve ih cenim, srpska košarka dobila je buduće asove. Ne bih nikoga izdvajao, ali ako već insistirate, Nemanja Nedović je potvrdio da je vrhunski igrač, a Bogdan Bogdanović je na pravom putu da postane nosilac reprezentacije u narednoj deceniji. Ćuti, radi, ima pravi stav i prostora da se dodatno razvije".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track