USPON MLADOG ŠPANSKOG GOLMANA: Posle 2 meseca odigraš prvi meč, narednog leta si na EP, 2 godine kasnije - Katar!
Foto: EPA/Luis Tejido

KATAR 2022

USPON MLADOG ŠPANSKOG GOLMANA: Posle 2 meseca odigraš prvi meč, narednog leta si na EP, 2 godine kasnije - Katar!

Mundijal 2022 -

Španski golman Unaj Simon rekao je da pre nekoliko godina nije očekivao da će ikada biti pozvan u reprezentaciju, a sada će braniti na Svetskom fudbalskom prvenstvu u Kataru.

Selektor Španije Luis Enrike pozvao je 25-godišnjeg Simona u tim za Katar, nakon što je golman Atletika iz Bilbaa branio u svakoj utakmici na prošlom Evropskom prvenstvu.

Luis Enrike
foto: EPA/Domenic Aquilina

U intrervjuu za emisiju na Diskaveriju, Simon je rekao da pre nekoliko godina nije mogao ni da zamisli da će braniti za reprezentaciju.

"Nisam ni računao da ću biti pozvan i odjednom, oni te pozovu. Posle dva meseca odigraš svoju prvu utakmicu, narednog leta si na Evropskom prvenstvu, a dve godine kasnije i na Svetskom prvenstvu. Fudbal i život se brzo kreću i to te sve pogodi kada prestaneš da razmišljaš o tome. Zbog toga treba da uživaš u tim trenucima i da ih iskoristiš", rekao je Simon, preneo je Jurosport.

Svetsko prvenstvo održaće se od 20. novembra do 18. decembra, prvi put tokom jeseni i zime na severnoj hemisferi.

"Biće lepo iako je termin neuobičajen. U mnogim ligama odigrano je mnogo utakmica, ali očekujem veoma visok nivo igre pošto su fudbaleri u punom takmičarskom ritmu. Uglavnom u ovom delu sezone igrači često ostvaruju najviše", naveo je Simon.

Španija će na Svetskom prvenstvu igrati u Grupi E sa Nemačkom, Kostarikom i Japanom.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track