PREDSEDNIK FS FRANCUSKE SMIRUJE STRASTI: Kritikovanje Katara je bilo preterano, mi volimo malo da preterujemo po mnogim pitanjima
Foto: Profimedia

KATAR 2022

PREDSEDNIK FS FRANCUSKE SMIRUJE STRASTI: Kritikovanje Katara je bilo preterano, mi volimo malo da preterujemo po mnogim pitanjima

Mundijal 2022 -

Predsednik Fudbalskog saveza Francuske Noel Le Gre rekao je da je kritikovanje Katara, domaćina ovogodišnjeg Svetskog prvenstva, bilo preterano.

"Mislim da je bila kampanja koja je bila preterana. Ali, znate, mi u Francuskoj volimo da malo preterujemo po mnogim pitanjima", rekao je Le Gre za radio RTL.

Qatar 2022
foto: Profimedia

Otkako je 2010. godine dobio organizaciju Svetskog prvenstva, Katar je na meti oštrih kritika zbog pitanja poštovanja ljudskih prava, prava LGBTQ populacije, zaštite životne sredine i radnika migranata koji su radili na izgradnji objekata za Mundijal.

"Verujem da je ova zemlja... pa takva je, gledam sa fudbalske strane. Na političarima je da rade njihov posao. Znam da Katar i Francuska potpisuju relativno visoke ugovore, dve vlade se ne slažu toliko loše i nemamo šta da zamerimo Pari Sen Žermenu, Naseru (Al-Kelaifiju, predsedniku kluba) i njihovim ekipama, pa verujem da su kritike bile preterane", naveo je Le Gre.

"Dokaz, oboren je rekord sinoć (za utakmicu Francuske protiv Australije). Kafei i bistroi (u Francuskoj) su bili puni, svuda", dodao je on.

Francuska je sinoć počela odbranu titule svetskog prvaka pobedom protiv Australije 4:1.

(Kurir sport/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track