TIKOSI RAZORUŽALI SAMURAJE: Kostarika savladala Japan iz prvog šuta u okvir gola na Mundijalu! Sada se sve komplikuje! (VIDEO)
Foto: EPA

KATAR 2022

TIKOSI RAZORUŽALI SAMURAJE: Kostarika savladala Japan iz prvog šuta u okvir gola na Mundijalu! Sada se sve komplikuje! (VIDEO)

Mundijal 2022 -

Fudbaleri Kostarike savladali su Japan rezultatom 1:0 u meču drugog kola grupe E Svetskog prvenstva u Kataru.

Prvo poluvreme proteklo je mirno, bez bilo kakve situacije vredne pomena.

U drugom poluvremenu Japan je krenuo ofanzivno, pokušavali su u više navrata ali bez uspeha.

A onda iznenada, u 82. minutu Fuler koristi pas Tehede i postiže sjajan gol šutem sa ruba šesnaesterca.

Kostarikanci su do kraja uspeli da sačuvaju prednost i probude nadu za plasman u osminu finala.

Sada je sve otvoreno u ovoj grupi, Japan i Kostarika imaju po tri boda, a mnogo toga zavisiće od ishoda utakmice između Španije i Nemačke.

Utisak je da su Japanci ispustili ogromnu šansu da dođu na korak od plasmana u osminu finala.

Grupa E, Japan - Kostarika 0:1 (0:0)

TOK MEČA:

Kraj utakmice.

90. + 1 minut - Igraće se šest minuta nadoknade.

88. minut - Opasni napadi Japana u pokušaju da dođu do izjednačenja, ali brane se Kostarikanci.

81. minut - GOOL, 1:0 za Kostariku. Sjajan gol Fulera. Neverovatno. Prvi šut u okvir gola na prvenstvu Kostarike i odmah gol.

58. minut - Napadaju Japanci u drugom poluvremenu, krenuli su na pobedu, ali za sada se uspešno brani Kostarika.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme. Takuma Asano je ušao u igru umesto Uede.

Prvo poluvreme.

Kraj prvog poluvremena.

45. + 1 minut - Igraće se jedan minut nadoknade.

44. minut - Žuti karton i za selekciju Japana. Miki Jamane je bio neoprezan.

41. minut - Grub start Kontrerasa nad Majom Jošidom. Dobija žuti karton.

38. minut - Pokušao je Endo sa ruba šesnaesterca, ali je izblokiran.

35. minut - Drugi šut Kostarike ka golu rivala na ovom prvenstvu. Kempbel je bio neprecizan. Još uvek se čeka šut u okvir gola Tikosa.

30. minut - Možda je ovo i najdosadnijih pola sata na dosadašnjem Mundijalu. Ništa konkretno se nije dogodilo od početka utakmice.

20. minut - Terenska inicijativa Japanaca u poslednjih desetak minuta, ali bez važnijih dešavanja.

13. minut - Veoma miran početak utakmice, oprezni su i jedni i drugi. Prošao je Doan sada po desnoj strani, poslao loptu u peterac, ali niko od saigrača nije bio tamo.

6. minut - Terenska inicijativa Kostarike na početku utakmice. Već treći slobodan udarac na nešto više od 30 metara udaljenosti od gola. Ipak, nijednom nisu Tikosi uspeli da priprete Gondi.

1. minut - Utakmica je počela. Odmah ofanzivno kreće Japan. Biće prvi korner, ali bez veće opasnosti po odbranu Kostarike.

Kostarika
foto: EPA
Japan
foto: EPA

UOČI MEČA:

10:55 Emitovanje nacionalnih himni je u toku.

10:30 Japan ima ulogu favorita

Nakon pobede nad Nemačkom, Japan je očekivano favorit u ovom duelu. Kvota na pobedu Japana je 1.60, a na Kostariku 7.25. Koeficijent na nerešen rezultat je 3.80.

10:28 Utakmica se igra na stadionu Ahmad Bin Ali (kapacitet 45.032 gledaoca). Pravdu na terenu deliće engleski sudija Majkl Oliver.

10:05 Poznati sastavi timova, Asano na klupi

Čak pet izmena napravio je selektor Japana u odnosu na utakmicu protiv Nemačke. Sa druge strane, i pored debakla protiv Španije, selektor Kostarike nije napravio mnogo izmena za ovaj duel.

SASTAVI TIMOVA:

JAPAN (4-2-3-1): Gonda – Nagatomo, Itakura, Jošida, Jamane – Моrita, Endo – Doan, Kamada, Soma – Ueda. Trener: Hadžime Morijasu.

KOSTARIKA (4-4-2): Navas – Votson, Duarte, Kalvo, Ovijedo – Fuler, Borhes, Teheda, Tores – Kempbel, Kontreras. Trener: Luis Suarez.

Reprezentacije Japana i Kostarike prvom utakmicom drugog kola grupe E, otvaraju osmi dan Svetskog prvenstva u Kataru.

U ovaj duel timovi ulaze u potpuno različitim raspoloženjima.

Fudbaleri Japana u prvom kolu su napravili jednu od dve najveće senzacije ovogodišnjeg Mundijala, kada su u drugom poluvremenu preokrenuli utakmicu protiv Nemačke u svoju korist i pobedili rezultatom 2:1.

Ova pobeda sigurno je ulila ogromnu dozu samopouzdanja Samurajima, koji bi u slučaju pobede u današnjoj utakmici stigli na korak od prolaska u osminu finala. Za to bi im trebalo samo da Španija ne izgubi od Nemačke u večernjem terminu (20h).

Biće zanimljivo videti da li će se u startnoj postavi Japana naći Takuma Asano, bivši fudbaler Partizana, a sadašnji Bohuma, čiji je ulazak u igru bio presudni faktor u pobedi nad Nemačkom.

Takuma Asano
foto: Profimedia

Kostarika sa druge strane ulazi ovaj meč nakon debakla protiv Španija, kada su primili čak sedam gola, a za celu utakmicu nisu imali nijedan šut ka golu protivnika.

Jasno je da je ovo utakmica biti ili ne biti za Tikose, ali pitanje je koliko su uspeli psihički da se oporave nakon uvodnog poraza. Njima će za opstanak u borbi za prolaz dalje biti potreban bar remi protiv Japana, ali pošto imaju očajnu gol razliku, moraju juriti pobedu.

Kostarika
foto: Profimedia

Ove dve selekcije u istoriji se nikada nisu susrele na Svetskim prvenstvima. Odigrale su pet prijateljskih mečeva, od kojih je četiri dobio Japan, a jedan je završen nerešenim rezultatom. Poslednji put igrali su međusobni duel 2018. godine i tada je Japan bio bolji rezultatom 3:0.

Utakmica počinje od 11h časova.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track