OGROMNO IZNENAĐENJE! Crveni đavoli možda ipak jesu prestari: Marokanci RAZBILI BELGIJU i zakuvali situaciju u grupi! VIDEO
Foto: EPA

KATAR 2022

OGROMNO IZNENAĐENJE! Crveni đavoli možda ipak jesu prestari: Marokanci RAZBILI BELGIJU i zakuvali situaciju u grupi! VIDEO

Mundijal 2022 -

Fudbaleri Maroka napravili su novo iznenađenje na Mundijalu i zasluženo pobedili Belgiju rezultatom 2:0.

Strelac prvog gola bio je Abdelhamid Sabiri iz sjajno izvedenog slobodnjaka nedaleko od korner zastavice u 73. minutu. Pobedu Maroka potvrdio je Zakarija Abuklal u nadoknadi vremena.

Počeli su Belgijanci veoma ofanzivno, a najbolju šansu imao je Miši Batšuaji u 5. minutu. Izašao je sam pred golmana, ali mu je Munir odbranio zicer.

U nastavku prvog poluvremena Marokanci su se oslobodili pritiska i zapretili nekoliko puta, najčešće preko Ziješa i Hakimija.

Velika drama viđena je u drugom minutu nadoknade, kada je Ziješ postigao gol iz slobodnjaka, ali je on poništen nakon VAR intervencije, jer se Sais nalazio u ofsajd poziciji, a uticao je na reakciju golmana.

Belgija, Maroko
foto: EPA

U nastavku su nastavili Belgijanci sa napadima, ali brzo su ostali bez snage. Sve više su napadali Marokanci, a to im se na kraju i isplatilo.

Rezervista Sabiri je izveo sjajan slobodnjak u 73. minutu i poslao loptu u mrežu iza golmana Belgije. Mogao je Kurtoa sigurno bolje da reaguje u ovoj situaciji, jer je slobodan udarac bio veoma blizu kornera.

Nakon primljenog gola Belgijanci su pojačali pritisak, ušao je u igru i Lukaku, ali nisu uspevali da dođu do izjednačenja.

Maroko
foto: EPA

Jedan od brojnih kontranapada Marokanaca iskoristio je još jedan rezervista, Zakarija Abuklal i na asistenciju Ziješa u 92. minutu povisio prednost svog tima na 2:0, te tako potvrdio zasluženu pobedu.

Maroko je u ovoj utakmici dokazao da je odlična ekipa i sada se nalaze u veoma dobroj situaciji pred poslednji meč sa Kanadom.

Belgijanci su još jednim bledim izdanjem pokazali da je vreme zlatne generacije verovatno na izmaku.

Grupa F, Belgija - Maroko 0:2 (0:0)

TOK MEČA:

Kraj utakmice.

90. + 2 minut - GOOOL, 2:0 za Maroko, Abuklal! Sjajna reakcija Zakarije Abuklala, iskoristio je pas Ziješa i zakucao loptu u gol. Fantastični su Marokanci danas.

90. + 1 minut - Igraće se pet minuta nadoknade.

90. minut - Šansa za Maroko iz kontranapada. Hamdala je izašao pred Kurtou iskosa, ali nije uspeo da ga savlada iz teške pozicije.

86. minut - Traje ofanziva Belgije, ali za sada se uspešno brane Marokanci i čekaju na kontranapade.

82. minut - Pokušao je Vertongen glavom nakon kornera, ali lopta odlazi za malo pored desne stative. Jedna od boljih prilika za Belgiju na utakmici.

81. minut - Lukaku ulazi u igru umesto Menijea.

78. minut - Jamik menja Unaija.

75. minut - Dvostruka izmena u Belgiji. Trosar i De Ketelare menjaju Torgana Azara i Batšuaija.

73. minut - GOOOL, 1:0 za Maroko! Sabiri samo što je ušao sa klupe postiže sjajan gol iz slobodnjaka. Nije očekivao Kurtoa šut sa ove pozicije, skoro iz kornera je primio gol.

73. minut - Dvostruka izmena u Maroku. Izlaze Bufal i En Nesiri, u igru će Hamdala i Abuklal.

72. minut - Slobodan udarac za Maroko kod leve korner zastavice. Menije je pogrešio u ovoj situaciji.

68. minut - Dvostruka izmena u Maroku. Izlaze Hakimi i Amala, a ulaze Sabiri i Atia-Alal.

65. minut - Šansa za Belgiju nakon dužeg vremena. Mertens je kreirao sam sebi dovoljno prostora za šut, pokušao sa distance, ali brani Munir.

64. minut - Sve opasniji napadi Maroka. Igra Belgije u padu.

60. minut - Dvostruka izmena u Belgiji. Izlaze Eden Azar i Onana, a ulaze Tilemans i Mertens.

57. minut - Dobra prilika za Maroko. Prošao je Bufal po levoj strani, šutirao, ali za malo pored gola.

56. minut - Jak tempo na početku drugog poluvremena. Rastrčani su i jedni i drugi.

Torgan Azar
foto: Profimedia

52. minut - Dobra simultanka Edena Azara, na kraju je i šutirao, ali brani Munir. Šutirao je posle toga Onana glavom nakon kornera, ali lopta odlazi preko gola.

50. minut - Šutirao je Ziješ s ruba šesnaesterca, ali pravo u Kurtou.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme.

Prvo poluvreme

Kraj prvog poluvremena.

45. + 2 minut - Postigao je Ziješ gol za Maroko, ali je poništen nakon intervencije VAR-a. Ziješ je bio precizan iz slobodnjaka, međutim Sais je bio u nedozvoljenoj poziciji a ometao je golmana Kurtou u ovoj situaciji.

45. + 1 minut - Slobodan udarac za Maroko na samom rubu šesnaesterca. Igraće se jedan minut nadoknade.

39. minut - Pokušao je De Brujne iz slobodnjaka sa leve strane. Nije ovo bila baš najbolja pozicija za šut tako da lopta odlazi preko gola.

35. minut - Sve su opasniji Marokanci. Hakimi je prošao po desnoj strani, snažno šutirao ali lopta završava pored desne stative.

28. minut - Prete Marokanci sve češće. Šutirao je Amala, ali daleko preko gola. Žuti karton za Onanu, nakon jednog grubog starta. On će zbog toga propustiti utakmicu protiv Hrvatske.

Kevin De Brujne
foto: EPA

21. minut - Preti i Maroko. Šutirao je Ziješ sa distance, ali odlazi lopta preko gola.

17. minut - Šutirao je Onana glavom nakon kornera, ali nije dobro zahvatio loptu, tako da ona odlazi daleko iznad gola.

16. minut - Dominira Belgija od početka utakmice. Lopta je skoro konsantno u njihovom posedu. Slobodan udarac sada sa leve strane za Belgiju. Samo novi korner na kraju. Blokiran je šut De Brujnea.

Miši Batšuaji
foto: EPA

12. minut - Slobodan udarac za Belgiju na dobroj poziciji sa desne strane šesnaesterca. Brani se Maroko još jednom.

7. minut - Drugi korner zaredom za Belgiju, brani se Maroko.

- Zanimljivo da je na golu Maroka Munir, iako je Bono bio prijavljen kao startni golman.

5. minut - Prva velika šansa na utakmici. Batšuaji je izašao sam pred golmana Maroka, koji skida zicer.

1. minut - Utakmica je počela.

UOČI MEČA:

13:55 Igrači su izašli na teren, u toku je intoniranje himni.

13:15 Belgija favorit, ali ne kao nekada

Kvota na pobedu Belgije u ovom meču je 1.95, a na Maroko 4.40. Na nerešen rezultat koeficijent je 3.45.

1 / 4 Foto: EPA

13:10 Utakmica se igra na stadionu Al Tumama. Pravdu će deliti sudija Sezar Arturo Ramos iz Meksika.

13:00 Poznati su sastavi timova

Za Belgiju će od starta igrati braća Azar, a Lukaku je na klupi. U prvoj postavi Maroka nalaze se svi bitni igrači koji su bili upitni za ovaj meč: Hakimi, Ziješ, Mazraui i Sais.

SASTAVI:

BELGIJA (4-3-3): Kurtoa – Menije, Aldervejreld, Vertongen, Kastanj – Onana, Vitsel, T. Azar – De Brujne, Batšuaji, E. Azar. Trener: Roberto Martinez.

MAROKO (4-3-3): Munir – Hakimi, Agerd, Sais, Mazraui – Unai, Amrabat, Amala – Ziješ, En Nesiri, Bufal. Trener: Valid Regragi.

Fudbaleri Belgije i Maroka igraju prvi meč drugog kola grupe F na Svetskom prvenstvu u Kataru.

Selekcija Belgije već poslednjih nekoliko godina konstatno važi za jednog od glavnih favorita na najvećim takmičenjima, ali zlatna generacija belgijskog fudbala nije uspela da se plasira ni u jedno finale.

Nakon utakmice protiv Kanade, utisak je da su najbolji dani ove generacije prošli, ali sama činjenica da su Belgijanci uspeli da pobede veoma dobru Kanadu i pored nešto lošije igre, govori mnogo o mentalitetu ove ekipe.

Pometnju u medijima napravio je ponajbolji igrač Belgije, Kevin De Brujne, izjavom da su oni prestara ekipa i da nisu favoriti na Mundijala, mada je pitanje kolika je doza ironije bila u ovoj izjavi.

Kevin De Brujne
foto: EPA

Belgijancima u ovoj utakmici i bod nije loš rezultat, ali ekipa Roberta Martineza verovatno će ići na pobedu kako bi osigurala prolaz dalje već nakon drugog kola. Nastup Romelua Lukakua pod upitnikom je zbog povrede, mada je prema poslednjim vestima trenirao sa reprezentacijom.

Maroko je u utakmici protiv Hrvatske pokazao koliko je tvrda ekipa, te remijem bez golova ostao sigurno u igri za prolaz dalje do poslednjeg kola. Sigurno je da Marokanci ne bi imali ništa protiv da i u današnjem meču odigraju nerešeno, pa da u poslednjem kolu protiv Kanade rešavaju svoju sudbinu.

Selektor Valid Regragi ima problema sa povredama igrača, tako da je za duel sa Belgijom upitan nastup Hakimija, Mazrauija i Saisa, koji su važni šrafovi u igri Maroka.

Hrvatska, Maroko
foto: AP

Ove dve selekcije susrele su se na Mundijalu 1994. godine, kada je Belgija bila bolja rezultatom 1:0 u grupnoj fazi.

Utakmica je na programu od 14 časova.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track