EVO KAKO IZGLEDA NOĆNI ŽIVOT U DOHI: Najjeftinije PIVO od 15 EVRA, posebne POGODNOSTI za dame, a za drogu može i SMRTNA KAZNA
Foto: Profimedia, Noushad Thekkayil

PAPRENO

EVO KAKO IZGLEDA NOĆNI ŽIVOT U DOHI: Najjeftinije PIVO od 15 EVRA, posebne POGODNOSTI za dame, a za drogu može i SMRTNA KAZNA

Mundijal 2022 -

Specijalni izveštač iz Katara Dejan Ignjatović

Država gde je stopa kriminala 0,01% nudi i "provod", ali evo kako to izgleda.

Katar je zemlja u kojoj je na snazi šerijatski zakon. Ipak, on nije tako rigorozan kao u Saudijskoj Arabiji, gde su alkohol i bilo koja vrsta zabave najstrože zabranjeni. Doduše, Katar ima puno ograničenja, ali svakako se može naći prostor za užitak.

Doha je za mnoge jedan od najlepših gradova na svetu, a sa stopom kriminala od 0,01 odsto svakako najsigurniji.

Doha, Katar, Mundijal, Svetsko prvenstvo
foto: Profimedia

Noćni život u ovom gradu na obali Persijskog zaliva uglavnom se svodi na hotele visoke kategorije koji na vrhovima nebodera imaju svoje barove. Barovi se ne razlikuju mnogo od onih koje viđamo u Srbiji. Glasna muzika, ples, separei...

Kako Doha ima tek desetak barova i noćnih klubova, jasno je da su oni košnica aktivnosti i zabave. Ulaz nije dozvoljen svakom. Negde se naplaćuje ulaz, negde mogu samo stanari tog hotela ili samo članovi kluba. Ali ako ih lepo zamolite da vas uvedu, onda nećete imati problem. U koji god slobodan bar da odete, morate da pokažete pasoš.

Posebne pogodnosti za žene

Dame u noćnim barovima često imaju posebne pogodnosti. Tako svaki bar koji drži do sebe jednom nedeljno organizuje posebne događaje za žene, a jedan poznati bar svakog prvog četvrtka u mesecu ima poseban poklon za pripadnice lepšeg pola - tri besplatna pića.

S obzirom na to da je alkohol zabranjen na javnim mestima i da se ne može kupiti u trgovinama, jasno je da su barovi idealni za tu vrstu razonode. A svakako sa sobom morate da ponesete veću količinu para jer su cene za naše uslove previsoke. Tako najjeftinije pivo košta 15 evra, a ona poznatija piva 20 i više evra. Nažalost, govorimo o flašicama od 0,33 l.

Ono što sasvim sigurno nećete videti ni u barovima jeste bilo kakva vrste droge. Katar je jedna od najrestriktivnijih država po ovom pitanju, pa je zabranjeno čak i korišćenje nekih lekova protiv bolova i za smirenje. Kršenje ovih pravila dovodi do veoma oštrih kazni.

Tako, recimo, za šverc droge možete biti osuđeni i na smrtnu kaznu, a konzumacija vam donosi nekoliko godina zatvorskog života. Noćni život vam omogućava i kršenje strogog zakona o seksu van braka. Takav vid egzibicije u Kataru je ilegalan i taj čin može da vas odvede u zatvor i do sedam godina.

Kako za Katar važi pravilo da puca od luksuza, tako isto se i za noćni život može reći da odiše luksuzom. U svakom pogledu. No, jednom se živi. Dati 20 evra za malo pivo jeste previše, ali kada uz to imate pogled na ceo grad sa 60. sprata, onda nekako lakše preživite rupu u džepu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track