FESTIVAL SRAMOTE UMESTO FUDBALA NA MUNDIJALU! Skandalozna dešavanja u četvrtfinalu! Sudije i fudbaleri na nivou SEOSKE LIGE! VIDEO
Foto: Zabulon Laurent/ABACA / Abaca Press / Profimedia

KATAR 2022

FESTIVAL SRAMOTE UMESTO FUDBALA NA MUNDIJALU! Skandalozna dešavanja u četvrtfinalu! Sudije i fudbaleri na nivou SEOSKE LIGE! VIDEO

Mundijal 2022 -

Svega je bilo u četvrtfinalnom duelu Svetskog prvenstva između Argentine i Holandije, a fotografije zabeležene nekoliko trenutaka nakon što su "Gaučosi" prošli u polufinale, govore da se i nisu baš najbolje poneli kao pobednici.

Sudija Mateu Lahoz imao je puno problema da kontroliše ovaj meč, a uprkos ozbiljnom iskustvu nije se dobro snašao.

On i njegov tim su pravili greške, a u trenucima kada je dolazilo do sukoba između igrača dva tima nisu imali odgovarajuće reakcije.

Kako se utakmica bližila kraju, incidenti su postajali sve češći i sve ozbiljniji, a bilans od 16 žutih kartona dobro govori o stanju na terenu.

Generalno, čitav meč je bio prilično neobičan i pun nesportskih poteza, udaraca, uvreda i pretnji, a istakao se sraman potez Leandra Paredesa u 89. minutu kada je iz sve snage šutnuo loptu ka klupi sa rezervnim igračima protivničkog tima. Za to je kažnjen samo žutim kartonom.

Kasnije, nakon što je Lautaro Martinez postigao poslednji gol u penal seriji, Argentinci su sa centra terena pojurili ka njemu i golmanu Emilijanu Martinezu kako bi proslavili pobedu.

1 / 14 Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Većina fudbalera je protrčala pored utučenih Holanđana dok je sa podignutim pesnicama provocirala rivale, a istakao se Nikolas Otamendi koji je stavio ruke iza ušiju.

Ubrzo se pojavio i snimak i situacija koju nismo mogli da vidimo na prenosu, koji objašnjava reakciju Argentinaca.

Kada je Martinez krenuo sa centra da izvede poslednji penal, gotovo čitava ekipa Holandije mu je prišla sa željom da mu unese nemir i tako utiče na njegovo izvođenje.

Problemi su se nastavili i nakon utakmice, odnosno tokom slavlja Argentinaca na terenu, ali i na putu ka svlačionici gde je Vout Veghorst, fudbaler Holandije, želeo da se obračuna sa nekim iz pobedničke ekipe.

Čak je i Lionel Mesi imao problem da kontroliše emocije za vreme utakmice, ali i nakon završetka, kada je proslavio trijumf ispred stručnog štaba Holandije na čelu sa selektorom Lujom van Galom.

Kapiten Argentine je čak imao i raspravu sa Van Galom, a sve to su takođe zabeležile kamere.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track