"MUKA MI JE OD MUČENJA JOKIĆA" Izjava legendarnog Mute odjekuje košarkaškom Srbijom: Niko se ne tera u nacionalni dres!
Foto: Dado Đilas

bez dlake na jeziku

"MUKA MI JE OD MUČENJA JOKIĆA" Izjava legendarnog Mute odjekuje košarkaškom Srbijom: Niko se ne tera u nacionalni dres!

Mundobasket -

U svom prepoznatljivom stilu, otvoreno i bez uvijanja, proslavljeni košarkaški stručnjak Miroslav Muta Nikolić govorio je o brojnim kritikama sa kojima se suočava srpski košarkaš Nikola Jokić zbog odluke da ne igra za reprezentaciju ovog leta.

U opširnom intervjuu za "Sport klub" bivši dugogodišnji član stručnog štaba naše reprezentacije, između ostalog, prokomentarisao je otkaz Jokića i stao u odbranu najboljeg srpskog košarkaša.

"Muka mi je od ‘mučenja’ Nikole Jokića. Čovek je umoran, iscrpljen dugom NBA sezonom. Pa, jel igrao u Kini 2019, pa prošle godine na EP… I u prošlosti su otkazivali, pa šta…", kaže Nikolić i dodaje:

"Niko se ne tera u nacionalni dres. I šta znače prozivke da nisi patriota ako se ne odazoveš selektoru. A neki pominju stranca u srpskoj reprezentaciji, pa njega bi platili. Bolje bi nam bilo da se vratimo na sistem premija (igrači i stručni štab) kao nekada. Vremena se menjaju. Lično i trenerski, ne želim stranca u dresu Srbije".

Nikolić veruje da Srbija i u oslabljenom sastavu može do medalje.

"Imamo odličnu ekipu, bez obzira na otkaze i povrede. Sa Bogdanom Bogdanovićem i Nikolom Milutinovim, kao iskusnim predvodnicima, kvalitet za medalju", smatra Nikolić.

Kurir sport/Sport klub

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track