DOBILI SMO OZBILJNO UPOZORENJE U MANILI: Čuvajte se njih, možete da zaglavite i u POLICIJI! (FOTO)
Foto: Dado Đilas

OPREZNO

DOBILI SMO OZBILJNO UPOZORENJE U MANILI: Čuvajte se njih, možete da zaglavite i u POLICIJI! (FOTO)

Mundobasket -
Mundobasket 2023, Dado Djilas, Predrag Gajić, M
foto: Kurir

Sve je tačno od onoga što smo čuli o Manili, glavnom gradu Filipina, u kome će Srbija igrati sve mečeve Mundobasketa, nadamo se i onaj poslednji u velikoj Filipina areni, ispostavilo se tačnim - vlaga, vrućna i saobraćajni kolaps!

Međutim, nije to jedini problem, stranci, a ovih dana ih je zaista mnogo u Manili, moraju dobro da povedu računa o svojoj sigurnosti. Jer ovde nije ništa neobično da vas neko "startuje" i pokuša da vas opljačka, posebno ako ste laka meta u delovima grada koji liče na brazilske favele, a u koje nije preporučljivo zalaziti.

Manila
foto: Dado Đilas

Zato nam je odmah dato do znanja da ne nosimo skupoceni nakit, da telefon i novčanik uvek držimo na sigurnom mestu, ranac nikako na leđa, nego ispred sebe...

- Morate da budete oprezni, ne kažem da će se nešto desiti, ali ne dajte povoda za tako nešto. Skrenula bih vam pažnju, da, ako vam priđu devojke, znate već na šta mislim, može da se desi da nadrljate. Radi se o prevarantkinjama, koje će pokušati da vam izvuku novac, da vas opljačkaju. Moguće je čak i da vas prijave za nasilje, a ne bi bilo dobro da zbog toga završite u policiji - upozorava nas žena koja je bila zadužena da nas sprovede do hotela.

Manila
foto: Dado Đilas

U blizini je baš onaj deo grada u koji bi trebalo da izbegavamo, pogotovo noću. Kao iz filmova, mnogo naroda na ulici ispred tezgi, malih štrokavih radnji jede i pije sve i svašta. Prodaju razne drangulije, tu su frizerski saloni...čuje se muzika. Neki lik ispred frizerskog salona igra kao u transu. Ma, šou.

Manila
foto: Dado Đilas

Srećom, hotel je praktično spojen sa Araneta arenom. Ispred ulaza sto sa nekokiko policajaca, piše da su tu specijalno zbog Svetskog prvenstva, vrlo su ljubazni. - Dobar dan, gospodine. Ovde smo zbog vaše sigurnosti - kaže jedan.

Vau, ovako ljubazne policajce nismo još sreli. Pa, možda je u Kini bilo slično...Kod samog Araneta koloseuma primetili smo i nekoliko pripadnika vojske u šarenim uniformama.

Tu je i bilbord na kojem se u jednom trenutku pojavljuje i Nikola Jokić. Zaboravili da ga skinu...

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track