"IKS FAKTOR" SRBIJE U BORBI ZA MEDALJU! Savršeni Nikola Jović NE PROMAŠUJE: Partija za UDŽBENIKE i časovi PATRIOTIZMA pojedincima!
Foto: Dado Đilas

bravo, dečko!

"IKS FAKTOR" SRBIJE U BORBI ZA MEDALJU! Savršeni Nikola Jović NE PROMAŠUJE: Partija za UDŽBENIKE i časovi PATRIOTIZMA pojedincima!

Mundobasket -

Košarkaška reprezentacija Srbije ostvarila je i treću pobedu na Mundobasketu i u drugu fazu odlazi sa maksimalnim učinkom.

Četa Svetislava Pešića savladala je Južni Sudan sa 115:83 i u drugoj fazi takmičenja igraće protiv Dominikanske Republike i Italije.

Odličnu partiju pružili su "orlovi", a jedan košarkaš posebno se istakao. Najmlađi igrač u našem timu, Nikola Jović, odigrao je u NBA stilu i dokazao da bi mogao da bude "iks faktor" u borbi za neku od medalja.

Košarkaš Majamija imao je skoro savršen meč - upisao je 25 poena, tri asistencije i dva skoka uz nestvaran šut iz igre. Nikola Jović nije imao niti jedan promašaj - za dva je uzeo četiri i pogodio isto toliko šuteva, dok je za tri imao pet od pet!

Nikola Jović
foto: Nebojsa Parausic / imago sportfotodienst / Profimedia

Jedini promašaj upisao je sa linije penala odakle je šutirao 2/3, te je dokazao da baš on može da nosi našu reprezentaciju u mečevima odluke.

Iskoristio je svoje minute Jović maksimalno, protiv Portorika je upisao 17, a Kine devet poena, te je dokazao da su godine samo broj i još jednom je potvrdio kultnu rečenicu iz čuvenog filma "Nebeska udica" koja glasi:

- Znaš kako se postaje šampion? Tako što izađeš na teren kada je najteže i pobediš!

Osetio je Jović da je Srbiji teško, te je prihvatio poziv i pored toga što tek treba da sagradi NBA karijeru i sigurno bi mu značilo da se trenutno nalazi u Sjedinjenim Američkim Državama. Osetio je priliku i da već sada može da napravi nešto veliko po čemu će ga pamtiti svi u Srbiji. Osetio je i šta narodu znači reprezentacija, te nema dileme da će biti veliki igrač!

U ostalom, velika je sličnost između njega i Nikole Jokića kada se pogledaju imena gde se razlikuju samo u jednom slovu i igra koja je fascinantna. Ipak, velika je i razlika, da se ne ponavljamo u čemu...

Zato možemo da zaključimo samo jedno - Nikola Jović podizao je nivo igre iz utakmice u utakmicu, te se nadamo da ono pravo tek dolazi!

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track