Divac pomaže Sarajlijama
Foto: Nemanja Pančić

Predsednik OKS u Bosni

Divac pomaže Sarajlijama

Ostali sportovi -
Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije tamošnjim medijima rekao je da će pomoći da taj grad ponovo dobije Olimpijske igre, kao 1984. godine

Povezuje prekinuto.Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac boravi ovih dana u Sarajevu, a tamošnjim medijima rekao je da će pomoći da taj grad ponovo dobije Olimpijske igre, kao 1984. godine.- Veliki doprinos tome daju Olimpijske igre mladih, koje će biti održane 2017. godine, a čiji su domaćini Sarajevo i Istočno Sarajevo. Nadam se da će u skorijoj budućnosti postojati šansa i za ozbiljniju kandidaturu, ali ne tek u narednih deset godina - rekao je Divac i dodao:- Današnji svet je takav da je sve u ekonomiji, te dok ne budemo nju stavili na prave noge, a tu ne mislim samo na BiH već na ceo region, teško da ćemo uspeti da dobijemo takvo takmičenje.Divac je bio jedan od inicijatora bliske regionalne saradnje olimpijskih komiteta s prostora bivše Jugoslavije.- To što olimpijski komiteti s ovih prostora rade na saradnji predstavlja model kako bi možda i druge institucije mogle da krenu pozitivnim putem, a ne da kopiraju. Mislim da smo pokazali da imamo zajednički interes i cilj, a to je da sport zbližava ljude, i na tome radimo već dugo godina.Divac je otkrio da OK Srbije ima određene planove za Zimske olimpijske igre u Sočiju. Srbija nije „velesila u zimskim sportovima“, podsetio je Divac, ali ima nekoliko sportista kojima treba omogućiti najbolje moguće uslove da se takmiče.(S. R.)

Jugosi epizodisti u NBADivac prati igrače iz regiona u NBA ligi:- Naši momci nemaju nekog velikog prostora u NBA, te bi za njih bilo bolje da, ukoliko ne igraju, nađu neku drugu ekipu. Igranjem će se usavršavati i poboljšavaće svoju igru. Ako budu ostali u ekipama da sede na klupi, onda će im karijera krenuti nadole. Nisu NBA velika vrata, već igra. Kad igrate, možete da pokažete ono što znate. Kad ne igrate, veoma je teško doći u situaciju da pokažete svoj kvalitet.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track