Amela Terzić nova zvezda Evrope
Foto: Dado Djilas

Čast priznanje srpskoj atletičarki

Amela Terzić nova zvezda Evrope

Ostali sportovi -
Rekorderka Srbije na 1.500 metara i šampionka na Evropskom prvenstvu za mlađe seniore u Tampereu za prestižnu nagradu nadmetaće se sa još 11 atletičarki

Bravo za Novopazarku.Srpska atletičarka Amela Terzić oduševljena je i iznenađena zbog nominacije za nagradu Zvezda u usponu, koju dodeljuje Evropska atletska federacija (EAA).- Nisam ovo očekivala, zaista je velika stvar biti nominovan za ovako prestižnu nagradu. Čast mi je što se među toliko kvalitetnih atletičarki nalazim i ja - rekla je Terzićeva.Rekorderka Srbije na 1.500 metara i šampionka na Evropskom prvenstvu za mlađe seniore u Tampereu za prestižnu nagradu nadmetaće se sa još 11 atletičarki. Pored nje, nominovane su i Anita Hinriksdotir, Reka Đurac, Emel Dereli, Florentina Marinku, Iren Ekelund, Dafne Šipers, Malaika Mlhambo, Sofi Flikn, Noemi Zbaren, Alesija Trost, Anegelina Žuk Krasnova.Amela Terzić dodala je da će se ove godine za ulične trke i kroseve spremati u Crnoj Gori.- Na pripreme ću ići u Ulcinj, kao svake godine. Tamo ću se spremati za kros Evrope, koji je na programu 8. decembra i imaću zaista jaku grupu za trening. Staza u Ulcinju mi odgovara i od 2010. godine se tamo spremam.Glasanje za najboljeg atletičara Evrope u 2013. godini i zvezdu u usponu otvoreno je do petka 27. septembra u ponoć, a imena dobitnika biće objavljena 12. oktobra na svečanosti u Talinu.(S. R.)

Nominovan i Emir BekrićPored Amele Terzić, EEA je za nagradu Zvezda u usponu u muškoj konkurenciji nominovala i Emira Bekrića, koji je na šampionatu sveta u Moskvi osvojio bronzanu medalju u trci na 400 metra s preponama.Najbolji preponaš u Evropi vodi u glasanju navijača na Fejsbuku. Emir Bekrić je u julu osvojio zlato na EP za mlađe seniore, a onda je u avgustu uzeo bronzanu medalju na SP u Rusiji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track