JAPANKE BODRE SRBE: Odbojkaši protiv Rusije igraju na fudbalskom stadionu
Foto: CEV

Prešle 10.000 kilometara

JAPANKE BODRE SRBE: Odbojkaši protiv Rusije igraju na fudbalskom stadionu

Ostali sportovi -
Šino Nagane, Harumi Mijazaki i Rije Sakura Tanda doputovale su iz Japana u Dansku, prešavši 10.000 kilometara kako bi bodrile Orlove

KOPENHAGEN - Muška odbojkaška reprezentacija Srbije u subotu od 15 sati u Kopenhagenu igra protiv Rusije prvu polufinalnu utakmicu Evropskog prvenstva u Danskoj i Poljskoj, saopštili su organizatori. U drugom polufinalu, u subotu od 18 sati, igraće Italija i Bugarska.

Utakmice će se igrati na Parken stadionu u Kopenhagenu, fudbalskom stadionu koji će za polufinalne utakmice i finale biti pretvoren u halu kapaciteta 15.000 mesta.

U nedelju od 18 sati na programu je finalna utakmica, a tri sata ranije igra se meč za bronzanu medalju. Odbojkaška reprezentacija Srbije brani titulu evropskog pravaka.

Nema sumnje da će "Orlovi" na ovim utakmicama imati veliku podršku sa tribina, a među njima će se nalaziti i tri dame iz Japana.

Šino Nagane, Harumi Mijazaki i Rije Sakura Tanda doputovale su iz Japana u Dansku, na Prvenstvo Evrope da bi bodrile odbojkaše Srbije, akutelne prvake Evrope.

Trio iz Japana je prešao 10 000 kilometara, da bi bodrio izabranike Igora Kolakovića.

Šino Nagane kaže da je bila impresionirana igrom našeg nacionalnog tima 1998, kada je Jugoslavija osvojila srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu u Japanu.

Srpski navijači iz Japana, po podacima organizatora, među prvima su kupili ulaznice za mečeve Srbije na Prvenstvu Evrope u Danskoj.

Šino, Rije i Harumi bodrile su odbojkaše Srbije u Herningu i Orhusu, a ovog vikenda će biti na završnici u Kopenhagenu.

Naravno, ne propuštaju ni treninge prvaka Evrope, kada je i snimljena fotografija, koju je objavila Evropska odbojkaski konfederacija, CEV, na svom sajtu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track