SPREMNI: Odbojkaši Srbije i Rusije igraju na fudbalskom stadionu

Odbojka

SPREMNI: Odbojkaši Srbije i Rusije igraju na fudbalskom stadionu

Ostali sportovi -
Selektor Igor Kolaković i srednji bloker Marko Podraščanin rasterećeno dočekuju ulazak u borbe za medalju protiv favorita, ali veruju u podvig
1 / 5

Odbojkaška reprezentacija Srbije će se u polufinalu Evropskog prvenstva sastati sa Rusijom u subotu od 15 časova, a meč će se odigrati na fudbalskom stadionu Parken, koji će za završnicu turnira biti pretvoren u halu kapaciteta od 15.000 mesta.

Selektor Igor Kolaković i srednji bloker Marko Podraščanin rasterećeno dočekuju ulazak u borbe za medalju protiv favorita, ali veruju u podvig.

"Mi se nećemo osvrtati na neke naše ranije duele jer to nam neće doneti ništa. U Svetskoj ligi smo izgubili, u Beču pobedili, a ovo će biti potpuno drugačiji meč. Rusija je apsolutni favorit, ne samo sada nego i na celom prvenstvu, ali mi ćemo uraditi sve što je u našoj moći da se nađemo u finalu. Naš tim je mlad, možda i nesvestan pravog kvaliteta rivala, i to bi mogao da bude faktor koji će presuditi u našu korist. Takođe, verujem da bi servis mogao da nam donese prevagu, jer imamo nekoliko igrača koje iščekujemo da prorade u tom segmentu. Možda je ovaj duel pravo vreme da to i pokažu", rekao je selektor Srbije Igor Kolaković.

Individualno, Rusija je bez premca među svim ekipama, a još nijedna selekcija nije našla rešenje za udarni tandem Nikolaj Pavlov - Dimitri Muserski.

"Svakako da je ključ zaustaviti Pavlova i Muserskog, zaista sjajno igraju za sada i svakome su pravili mnogo problema. Međutim, i mi imamo naše adute, iz meča u meč igramo sve bolje, a samim plasmanom u polufinale čini mi se da smo skinuli i taj neki pritisak sa sebe. Zato i shvatamo ovo polufinale kao nagradu, ali to ne znači da ćemo stati. Naprotiv, idemo hrabro, sa verom u sebe, pa šta bude", rekao je Marko Podraščanin.

Selektor Rusije Andrej Voronkov kazao je da očekuje "veliku borbu" u polufinalu protiv Srbije.

"U prošlosti, na raznim šampionatima, su nam zadali mnogo muka i sa razlogom očekujemo da će duel sa Srbijom biti izuzetno težak, jer oni nisu običan tim sa kojim se svakodnevno sastajemo, oni su prvaci Evrope i moramo dobro da se pripremimo za taj meč", kazao je Voronkov.

U drugom polufinalu sutra od 18.00 sastaće se Bugarska i Italija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track