ODBOJKAŠI SRBIJE: Euforija ruši Ruse
Foto: Fonet

Naša zemlja slavila pre dve godine u istoj fazi takmičenja

ODBOJKAŠI SRBIJE: Euforija ruši Ruse

Ostali sportovi -
Kolaković: Bilo bi prvorazredno iznenađenje da pobedimo, ali ako odigramo kao što smo odigrali nekoliko puta na ovom EP, sve je moguće

Opušteno, pa šta bude.Muška odbojkaška reprezentacija Srbije imaće danas (15.00) najtežeg rivala na putu ka odbrani titule prvaka Evrope. U polufinalu 28. Evropskog prvenstva, koje se igra na fudbalskom stadionu u Kopenhagenu, izabranici Igora Kolakovića pokušaće da naprave čudo i savladaju favorizovane rivale iz Rusije.- Obožavamo ovakve utakmice s Rusijom, kad igramo na ispadanje. Ne bismo bili ovde da ne posedujemo kvalitet i u duelu s njima je sve moguće. Oni su olimpijski šampioni, kao i osvajači Svetske lige, ali mi, zahvaljujući svojoj euforiji i prevazilaženju svojih mogućnosti, imamo šanse u tom duelu - kaže selektor Srbije i dodaje da bi plasman u finale EP bio velika senzacija:- Ako uspemo da prevaziđemo naše objektivne mogućnosti, imamo šanse protiv Rusije, a to možemo samo u transu koji smo započeli protiv Holandije, a završili u duelu protiv Belgije. Bilo bi prvorazredno iznenađenje da ih pobedimo, ali sve je moguće.Činjenica da će susret biti odigran na fudbalskom stadionu Parken, koji će biti pretvoren u halu u koju može da stane 15.000 gledalaca, može umnogome da utiče na razvoj situacije na terenu.- Svakako se moramo dobro pripremiti za duel i pokušati da se naviknemo na teren na kom će biti odigrano polufinale. Zadovoljni smo što smo tu i nadam se da dobijamo novu energiju i da ćemo biti slobodniji u nekim stvarima.

Niko kao mi i RusiPlasmanom u polufinale EP odbojkaši Srbije i Rusije pridružili su se svojim koleginicama, koje su se nedavno našle u završnici kontinentalnog šampionata. Zanimljivo je da samo ove dve države mogu da se pohvale činjenicom da imaju predstavnike u polufinalima evropskih prvenstava u muškoj i u ženskoj konkurenciji.

Srbija vs Rusija RTS 1, 14.55Kopenhagen. Stadion Parken. Kapacitet: 15.000.Srbija: Kovačević, Ivović, Petrić, Petković, Stanković, Vujić, Jovović, Nikić, Rašić, Atanasijević, Starović, Podraščanin, Rosić, Lisinac. Selektor: Igor Kolaković.Rusija: Makarov, Apalikov, Grankin, Sivoželez, Pavlov, Spiridonov, Žilin, Aščev, Muserski, Volvič, Iljinik, Verbov, Mihajlov, Jermakov. Selektor: Vladimir Alekno.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track