HOĆE PARE: Flensburg ne da Vranješa
Foto: Fonet

Klub zarobio selektora srpskih rukometaša

HOĆE PARE: Flensburg ne da Vranješa

Ostali sportovi -
Flensburg mu ne dozvoljava da radi za Srbiju. Baš su zategli, male su nam šanse. Misle da će biti dugo odsutan - kaže Božidar Đurković

Gde nestade sportski duh?Hoće li seniorsku rukometnu reprezentaciju Srbije i ubuduće voditi selektor Ljubomir Vranješ ili ne, ne zavisi ni od stručnjaka ni od Rukometnog saveza Srbije. Sve konce u rukama drži nemački Flensburg, s kojim naš trener ima ugovor do 2017. godine. Ugovor koji Nemcima dozvoljava da rade šta hoće. Generalni sekretar Rukometnog saveza Srbije Božidar Đurković kaže za Kurir da se Flensburg pita za sve.- Klub je taj koji koči. Što se tiče nas i Vranješa, nema nikakvih prepreka i problema. Flensburg mu ne dozvoljava da radi za Srbiju. Baš su zategli, male su nam šanse. Misle da će biti dugo odsutan - kaže Đurković i dodaje da su iz RSS poslali plan rada koji pokazuje da klub ne bi mnogo trpeo zbog obaveza našeg nacionalnog tima.- Poslali smo listu aktivnosti, to je tridesetak dana u narednih sedam meseci. Traže nam i mnogo novca, baš mnogo. Po meni, to je veoma nekorektno s njihove strane - zaključio je Đurković.(G. F.)

Nema rezervne opcijeUkoliko ne dođe do veleobrta u situaciji sa Ljubomirom Vranješom, čelnici Rukometnog saveza Srbije moraće veoma brzo da pronađu novog selektora. Pominju se Vladan Matić i Talant Dušebajev, ali Božidar Đurković tvrdi da kandidata nema.- Nemamo nijednog kandidata. Čekamo odgovor od Nemaca na naš poslednji dopis - rekao je gensek RSS.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track