SRBIN NA KROVU SVETA: Miljan Vidović šampion planete u kik-boksu

Borilački sportovi

SRBIN NA KROVU SVETA: Miljan Vidović šampion planete u kik-boksu

Ostali sportovi -
Vidović je najbolji u disciplini K-1 poluteške kategorije do 81 kilogram

Dvadesetjednogodišnji Miljan Vidović iz Bijeljine prvak je sveta u kik-boksu, u disciplini K-1 poluteške kategorije do 81 kilogram.

Ovaj uspeh Vidović je ostvario u Sao Paulu gde je od 1. do 5. oktobra održano Prvenstvo sveta u kik-boksu. Vidović je pod zastavom Srbije na putu do zlata, od osmine finala do borbe za najsjajnije odličje, pobedio protivnike iz Češke 3:0, Italije nokautom u drugoj rundi, Rusije 3:0 i u finalu bugarskog takmičara sa 3:0.

"Prošle godine Miljan Vidović je, u istoj disciplini, postao šampion Evrope u srednjoj kategoriji do 75 kilograma", rekao je Srni Boro Krstić, predsednik Kik-boks kluba "Radnik–Intergaj“ Bijeljina.

Krstić, koji je i predsednik Kik-boks saveza BiH podsetio je da je pre dvadesetak dana i Miljanov mlađi brat Ljuban u poljskom gradu Krakov nasledio brata na evropskom tronu. On je dodao da je Ljuban pre ovog uspeha, od 12. do 18. avgusta u holandskom gradu Roterdam učestvovao na juniorskom prvenstvu Evrope u klasičnom boksu gde je nezasluženo zaustavljen u četvrfinalu.

Interesantno je da je Miljan uspešan student Medicinskog fakulteta u

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track