ĐERIĆ NA KUBI: Bokserski savez Srbije bez rukovodstva

Boks

ĐERIĆ NA KUBI: Bokserski savez Srbije bez rukovodstva

Ostali sportovi -
Dosadašnji predsednik BSS je naveo da je u poslednjih sedam godina, koliko se nalazi na funkciji, sanirao dug od 113.000 evra i da je Savez zahvaljujući Ministarstvu omladine i sporta i Sportskom savezu Srbije izašao iz krize

Kompletno rukovodstvo Bokserskog saveza Srbije podnelo je ostavke zbog odlaska iz tog sporta dosadašnjeg predsednika Velizara Đerića, koji će ubuduće raditi na Kubi."Podneo sam ostavku iz ličnih i porodičnih razloga, jer više neću živeti u Srbiji, već na Kubi. Na osnovu saradnje Sportskog saveza Srbije i kolega sa Kube odlazim u Havanu, gde sam pronašao način kako da im pomognem", rekao je Đerić na konferenciji za medije.On je naveo da je u poslednjih sedam godina, koliko se nalazi na funkciji, sanirao dug od 113.000 evra i da je Savez zahvaljujući Ministarstvu omladine i sporta i Sportskom savezu Srbije izašao iz krize."Danas smo bili kod pomoćnika ministra omladine i sporta Dragana Atanasova. U razgovoru sa njim dobili smo obećanje da će razgovarati sa Udovičićem kako bi četiri reprezentativca mogla da učestvuju na prvenstvu sveta u Kazahstanu", rekao je Đerić.On je rekao da je postavio boks na čvrste temleje, sanirao tešku finansijsku situaciju i da će kao prijatelj "uvek ostati u boksu"."Mlađima prepuštam kormilo, a ja ću im uvek biti na raspolaganju", rekao je Đerić.

Pored Đerića, ostavku je podneo i zamenik predsednika BŠ Božidar Tadić i prvi čovek Nadzornog odbora Zoran Anđić.

"Đerić me je pozvaio pre sedma godina da pomognem i mislim da sam to uradio koliko sam mogao. Možda se neko s tim neće složiti. Mislim da je u boksu mnogo učinjeno, oživljeni su regionalni savezi i reprezentatovne selekcije", rekao je Tadić.On je dodao da potrebno 30.000 evra kako bi reprezentativci otišli na SP u Kazahstan.Selektor Zoran Manojlović rekao je da je nezadovoljan odlukom Đerića da podnese ostavku pred Svetsko prvenstvo u Kazahstanu."Mislim da je to urađeno u najgorem trenutku. Momci su na pripremama i sada su "obezglavljeni" jer ne znaju da li će otići na takmičenje. Sada kada bi trebalo da uzmemo medalju, sve nam je krenulo naopako. Žao mi je što nas Đerić napušta, ali šta je - tu je, moramo da nastavimo dalje", rekao je Manojlović.Vanredna Izborna skupština na kojoj će biti izabran novi predsednik održaće se 29. oktobra, a kao mogući naslednici Đerića spominju se ministar građevine Velimir Ilić i beogradski biznismen Velja Jovović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja