Savić: Sada svi žele Zvezdin skalp
Foto: Fonet

Vaterpolisti Zvezde nastavljaju kvalifikacije za LŠ

Savić: Sada svi žele Zvezdin skalp

Ostali sportovi -
Zvezda će u kvalifikacijama za LŠ igrati protiv Sinteza, Spartaka i Šurmana

BEOGRAD - Trener vaterpolista Crvene zvezde Dejan Savić rekao je da je cilj aktuelnog šampiona Evrope na kvalifikacionom turniru na beogradskom Tašmajdanu osvajanje prvog mesta, što će doneti lakše rivale u sledećoj fazi takmičenja.

"Želimo da budemo prvi, jer je to bitno da bi dobili lakše rivale u narednoj rundi. Sistem takmičenja je drugačiji i mnogo teži za nas. Zvezda je prošle sezone bila iznenađenje za sve, a sada će nas ostale ekipe gledati drugačije i želeće naš skalp", kazao je Savić.

On se osvrnuo i na promene u timu u odnosu na prošlu sezonu kada je Zvezda osvojila Ligu šampiona.

"Jedina velika promena je odlazak Pijetlovića u Sintez, ali sam siguran da će ga dobro odmeniti Man i Vukčević. Tu je i novajlija Kljajević koji je naviknut na naš sistem igre. Mislim da ćemo biti jaki kao prošle godine", istakao je Savić.

Rivali Crvene zvezde na kvalifikacionom turniru biće ruski timovi Spartak i Sintez i holandski Šurman.

"Spartak je šampion Rusije, promenili su tim i oslanjaju su na centre. Mislim da promena pravila ide nama na ruku jer je poznato da su Rusi "tvrdi". Sintez je mlada ekipa predvođena Pijetlovićem i poslednja utakmica sa njima će odlučiti o prvom mestu", zaključio je Savić.

Kapiten crveno-belih Andrija Prlainović očekuje da će Zvezda bez problema stići do cilja.

"Odradili smo tri treninga sa Partizanom u punom sastavu i nismo imali zvaničnu utakmicu. Imali smo i turnir u Sarajevu, gde protivnici nisu bili jaki. Ne verujem da će Holanđani biti problem, ali dva ruska tima traže od nas da budemo skoncentrisani", poručio je Prlainović.

Predsednik Zvezde Viktor Jelenić kazao je da crveno-beli, kao aktuelni šampioni Evrope, nisu morali da igraju kvalifikacije i dodao da će klub pokušati da ponovi prošlu sezonu kada je osvojio tri trofeja.

"Skupili smo se da predstavimo ekipu i da krenemo sa ovim kvalifikacijama na Tašmajdanu. Mislim da nije trebalo da igramo ove kvalifikacije, ali se nadamo da ćemo ostvariti planove kao prošle sezone. Kup i prvenstvo su nam ciljevi, a Liga šampiona je ove sezone mnogo jača nego prošle", izjavio je Jelenić.

Crveno-beli sutra od 19 sati na Tašmajdanu igraju protiv Spartaka, u subotu će od 17 sati odmeriti snage sa Šurmanom, a u nedelju u podne sastaju se sa Sintezom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track