RSS PRELOMIO: Matić vodi Srbiju na EP!
Foto: Rk-celje.si

Flensburg nije želeo da pusti Vranješa

RSS PRELOMIO: Matić vodi Srbiju na EP!

Ostali sportovi -
Trener Celja će voditi "orlove" naredne godine na EP u Danskoj gde Srbija brani srebrnu medalju

BEOGRAD - Rukometni savez Srbije (RSS) na sastanku Upravnog odbora odlučio je da trener Celja Vladan Matić vodi mušku seniorsku selekciju na prvenstvu Evrope koje se igra u januaru sledeće godine u Danskoj.

On će na klupu Srbije sesti umesto Ljubomira Vranješa, kojem njegov klub, nemački Flensburg, i pored pregovora sa čelnicima RSS nije dao dozvolu za angažman u nacionalnom timu.

Generalni sekretar RSS Božidar Đurković u narednim danima razgovoraće sa predstavnicima slovenačkog Celja povodom angažovanja.

"Žao nam je što nismo uspeli da postignemo dogovor sa Flensburgom, ali sa druge strane moramo da ih razumemo. Prolazili smo kroz razne faze razgovora i sa klubom i sa Vranješom, ali oni sada imaju svoje prvenstvo i svoje ciljeve, a njegovo angažovanje na mestu selektora Srbije oduzelo bi im njegovo vreme i resurse koje treba da posveti klubu. Ostavljena su otvorena vrata za budućnost", kazao je predsednik RSS Velimir Marjanović.

On je dodao da je slovenački klub voljan da pusti Matić i da će se razgovori voditi oko tehničkih detalja saradnje.

Ljubomir Vranješ ugovor sa Flensburgom ima do 2017. godine, a nacionalni tim Srbije predvodio je na dve kvalifikacione utakmice za Evropsko prvenstvo u Danskoj, sa Rusijom i Bosnom i Hercegovinom, kada su zabeležene pobede.

Prvo okupljanje reprezentativaca je krajem oktobra 2013. godine u EHF nedelji nacionalnih timova, kada će rukometaši odigrati dve prijateljske utakmice u Češkoj.

Tokom igračke karijere Vladan Matić je sa selekcijom Jugoslavije osvojio dve bronze na Svetskim prvenstvima. Na klupi Celja nalazi se od 2011. godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track