JEDINI BEZ PORAZA: Srbin sa istetoviranim krstom sa četiri ocila vlada NFL-om
Foto: Reuters

Nema mu ravnog

JEDINI BEZ PORAZA: Srbin sa istetoviranim krstom sa četiri ocila vlada NFL-om

Ostali sportovi -
U čast čukundede Srbina koji je emigrirao u SAD iz Austrougarske Aleksandar Smit istetovirao krst na leđima
1 / 6 Foto: Reuters

KANZAS - Kanzas slavi Srbina!

Posle sedam odigranih kola u američkoj Nacionalnoj fudbalskoj ligi (NFL) samo je jedan tim bez poraza, Kanzas Siti Čifsi koje kao kvoterbek predvodi Aleksandar Daglas Smit, Amerikanac srpskog porekla.

Aleksandar je rođen 7. maja 1984. godine i 2005. je bio prvi pik na draftu NFL. Do februara ove godine bio je kvoterbek San Francisko Fortinajnersa, jednog od najtrofejnijih timova u američkoj fudbalskoj ligi.

Njegov čukundeda je bio Srbin emigrant iz Austrougarske, koji se doselio u SAD kada je imao samo 12 godina. U njegovu čast Aleksandar, njegov brat Džoš, sestre Ebi i Mekenzi, kao i njihov otac Daglas istetorivali su srpski krst sa četiri ocila.

"Kada smo se prošlog leta u Santa Barbari okupili na 60. rođendanu mog oca, moj stariji brat Džoš i ja rešili smo da ubedimo oca Daga da svi zajedno uradimo nešto u spomen na mog čukundedu, koji je bio srpskog porekla, a koji je stigao u SAD iz Austrougarske još kao 12-godišnjak", rekao je svojevremeno Aleks Smit.

Aleksandar je krst istetovirao na leđima, dok je otac to uradio na desnoj nozi.

Jedan od najboljih kvoterbeka današnjice rođen je u Bremertonu, država Vašington, a odrastao je u La Mesi u Kaliforniji. Oženio je bivšu čirlidersicu Ouklend Rejdersa Elizaber Beri, sa kojom ima dvoje dece, Hadsona rođenog 2011. i Hejesa koji je svet ugledao ove godine.

Smit je 2007. godine osnovao svoju fondaciju preko koje pomaže tinejdžere.

Aleksandar Smit je jedan od najpoznatijih sportista srpskog porekla u Americi, pored košarkaškog trenera Grega Popovića, hokejaša Milana Lučića ili pokeraša Nenada Medića.

http://www.youtube.com/watch?v=taDd19Bf2fM

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track