Babić podneo ostavku na mesto predsednika Vaterpolo saveza

Posle dva meseca

Babić podneo ostavku na mesto predsednika Vaterpolo saveza

Ostali sportovi -
Na taj način Babić je podržao predlog predsednika Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića da članovi Glavnog odbora te stranke ne treba da budu na čelu sportskih saveza i klubova

BEOGRAD - Član glavnog odbora Srpske napredne stranke Zoran Babić podneo je ostavku na mesto predsednika Vateropolo saveza Srbije, saopšteno je iz SNS.

Na taj način Babić je podržao predlog predsednika Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića da članovi Glavnog odbora te stranke ne treba da budu na čelu sportskih saveza i klubova.

Skupština Vaterpolo saveza Srbije (VSS) izabrala je na sednici u Beogradu 18. septembra Zorana Babića za predsednika. Pored Babića, za predsednika VSS kandidovao se i bivši vaterpolo reprezentativac Srbije Aleksandar Šapić. Babić je na glasanju je dobio 34, a Šapić šest glasova, dok dva delegata nisu glasala.Babić je na funkciji predsednika VSS zamenio Velibora Sovrovića, koji je smenjen u martu.

Odlazeći predsednik Vaterpolo saveza Srbije Zoran Babić rekao je danas da će njegov naslednik biti izabran na vanrednoj sednici Skupštine VŠ, koja će biti održana do kraja nedelje.

"Do kraja nedelje biće sazvana vanredna sednica Skupštine na kojoj će biti izabran novi predsednik, na osnovu Statuta Vaterpolo saveza Srbije", rekao je Babić i dodao da veruje da njegov naslednik neće biti ličnosti iz sfere politike ili biznisa, već neko iz sfere sporta.

Babić je ranije danas podneo je ostavku na mesto predsednika VSS i na taj način podržao predlog predsednika Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića da članovi Glavnog odbora te stranke ne treba da budu na čelu sportskih saveza i klubova.

On je naglasio da očekuje da i članovi Glavnih odbora drugih stranaka u Srbiji slede njegov primer.

Babić, koji je na funkciji predsednika Vaterpolo saveza Srbije proveo samo dva meseca istakao je da se kandidovao u dobroj nameri i sa željom da iskoristi svoju energiju i znanje da pomogne vaterpolu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track