POGLEDAJTE: Budi čovek - sportisti u trenucima trijumfa ljudskosti
Foto: Reuters

Nećete ostati ravnodušni

POGLEDAJTE: Budi čovek - sportisti u trenucima trijumfa ljudskosti

Ostali sportovi -
Hojt je na više od 70 maratona i šest triatlona nosio sina u specijalnim kolicima, bilo da je trčao, plivao ili vozio bicikl

Savremeni profesionalni sport ne ostavlja mnogo mesta za ljudskost.

U moru modernih gladijatora kojima su samo brojke ispred očiju, neki vrhunski sportisti pokazali su da je humanost iznad rezultata, broja poena, trofeja...

Video koji je pred vama pokazuje izbor dirljivih scena sa sportskih borilišta širom sveta. Devet i po minuta koji će vas naterati da pustite suzu.

Videćete Ronaldinja kao fudbalera Pari Sen Žermena koji trči dobrih 50 metara da bi predao dres momku u invalidskim kolicima. Sličnu scenu ponovio je i Ronaldo.

Videćete kako MMA borac spasava život svom rivalu u ringu pošto je ovaj počeo da se guši.

Na snimku je i potez kontraverznog Paola Di Kanija koji nije hteo da postigne pogodak u trenutku kada je protivnički golman bio povređen. Zbog toga je dobio nagradu fer-plej 2001. godine.

Pobednik je Dik Hojt, sada 73-godišnji maratonac i triatlonac, koji je pre 51 godinu dobio sina sa dijagnozom cerebralna paraliza. Hojt je na više od 70 maratona i šest triatlona nosio sina u specijalnim kolicima, bilo da je trčao, plivao ili vozio bicikl. Više od 30 puta na taj način Hojt je istrčao Bostonski maraton.

http://www.youtube.com/watch?v=0PyA5d6Gb_8

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track