DRUGA U EVROPI: Srebro za Amelu Terzić u krosu!
Foto: Tanjug

Nastavila niz uspeha na EP

DRUGA U EVROPI: Srebro za Amelu Terzić u krosu!

Ostali sportovi -
Srpska atletičarka je u konkurenciji mlađih seniorki stigla do srebrne medalje

BEOGRAD - Srpska atletičarka Amela Terzić osvojila je srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u krosu na beogradskom Ušću, u konkurenciji mlađih seniorki.Terzićeva je stazu dugačku 6.000 metara pretrčala u vremenu od 19 minuta i 46 sekundi.

Zlatne medalje domogla se Holanđanka Sifan Hasan (19:40), dok je bronza pripala Britanki Šarlot Perđu (19:49).

Srpska atletičarka je nastavila niz uspeha na EP u krosu, pošto je prošle godine u Budimpešti osvojila zlato u konkurenciji juniorki.Amela Terzić je rekla da je srebrnu medalju osvojila uz pomoć publike koja ju je bodrila tokom cele trke.

"Da nije bilo publike ne bih se izborila za srebrnu medalju, mučila sam se posle drugug kruga, ali kada sam čula podršku ove divne publike dobila sam snagu i završila trku kao druga. Borila sam se za vas i ponosna sam na ovu medalju", rekla je Terzićeva posle trke.

Francuska atletičarka Sofi Duart osvojila je zlatnu medalju na EP u krosu u konkurenciji seniorki.

Ona je 8.000 metara pretrčala za 26 minuta i 34 sekundi, ispred Džeme Stil iz Velike Britanije (26:39) i Dulče Feliks iz Portuglije (26:41).

Najbolji plasman od srpskih takmičarki ostvarila je Sonja Stolić, koja je u vremenu 28:20 minuta zauzela 40. mesto.

"Borila sam se do kraja, imala veliku želju, ali nisam mogla da je ispunim, jer je staza bila previše mekana i to je bio problem koji nisam mogla da rešima", rekla je Stolićeva posle trke.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track