IZNENAĐENJE DANA: Cerovac osvojio bronzu posle trogodišnje pauze

Nova medalja za srpsku atletiku

IZNENAĐENJE DANA: Cerovac osvojio bronzu posle trogodišnje pauze

Ostali sportovi -
Nemanja Cerovac je osvojio bronzu na EP u krosu u trci na 8 kilometara

BEOGRAD - Srpski atletičar Nemanja Cerovac ostvario je najveće iznenađenje na Evropskom prvenstvu u krosu osvojivši bronzanu medalju posle pauze od tri godine.

Cerovac je stazu od 8.000 metara na beogradskom Ušću prešao za 24 minuta i osam sekundi.

"Poslednji put trčao sam pre tri godine, znao sam da sam spreman i uzdao sam se u finiš. Postepeno sam pojačavao tempo tokom trke. Vera čini čoveka mnogo jačim i to mi je donelo medalju", rekao je Cerovac.

Prvi kroz cilj prošao je Belgijanac Jan Peter Hanes (24:02), dok je srebro pripalo bugarskom takmičaru Mitku Cenovu (24:07).

"Nametnut je bio jak ritam i imao sam problema da izađem iz grupe. Čekao sam povoljan trenutak da se izdvojim sa strane i da se pozicioniram za napad", opisao je Cerovac tok trke u kojoj je osvojio drugu medalju u karijeru posle srebra na EP u konkurenciji juniora.

On je naglasio da mu je najveća podrška za pripremu trke bila njegova porodica i trener Miloš Mitrić.

"U finišu sam jurio protivnike 700 metara, bio sam deveti i tako sam ušao u zadnji krug, nisam mogao da ubrzam. Finiširao sam kako sam mogao, čak sam na kraju kočio", rekao Cerovac.

Evropsko prvenstvo u krosu završeno je u Beogradu trkom seniora na kojoj je trijumfovao Španac Alemajehu Bezabeh.

On je stazu od 10 kilometara pretrčao u vremenu 29 minuta i 11 sekundi. Drugi kroz cilj prošao je Turčin Plat Kemboj (29:32), a treći Britanac Endi Vernon (29:35).

Od srpskih takmičara najbolji plasman ostvario je Darko Živanović, koji je trku završio na 62. mestu u vremenu 31:39 minuta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track