Nikolić: Srbija će stati uz svoje sportiste

Atletika

Nikolić: Srbija će stati uz svoje sportiste

Ostali sportovi -
Predsednik Srbije priredio je prijem u zgradi Predsedništva za osvajače medalja na Evropskom prvenstvu u krosu, Amelu Terzić i Nemanju Cerovca

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić priredio je prijem u zgradi Predsedništva za osvajače medalja na Evropskom prvenstvu u krosu, Amelu Terzić i Nemanju Cerovca. Nikolić je čestitao Terzićevoj i Cerovcu na osvojenim medaljama na EP i dodao da Srbija treba da pomogne sportistima. "Srbija mora da podrži svoje vrhunske sportiste, da im obezbedi adekvatne uslove i da planski radi na promovisanju sporta među mladima", rekao je Nikolić. Terzićeva je u u nedelju osvojila srebrnu medalju na EP u krosu u Beogradu, dok se Cerovac okitio bronzanim odličjem.

Prijemu u predsedništvu, pored Terzićeve i Cerovca, prisustvovali su i ministar za sport i omladinu Vanja Udovičić, savetnik predsednika Republike Jasmina Mitrović Marić, predsednik Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović, generalni sekretar Slobodan Branković i treneri Rifat Zilkić i Miloš Mitrić. Predstavnici Atletskog saveza su predsedniku Srbije uručili poklon-plaketu sa originalnom zlatnom medaljom sa Evropskog šampionata u krosu. Takođe, tokom prijema, pokrenuto je i nekoliko važnih pitanja, poput davanja nacionalnih priznanja za trenere. Nikolić je predložio da bi bilo najbolje da se na javnoj raspravi izjasne sportski savezi i da se, u saradnji sa Ministarstvom sporta i omladine, definiše adekvatno rešenje. Pokrenuto je i pitanje kandidature Srbije za prvenstvo Evrope u atletici 2017. godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track