Evropa se poklonila Vesniću

Srpski vozač prvi sa ovih prostora koji je osvojio šampionat CEZ

Evropa se poklonila Vesniću

Ostali sportovi -
Užički automobilista, koji je dominirao protekle sezone, na svečanosti u Trevizu dobio nagradu za titulu na kružnim stazama u prvenstvu srednje Evrope

Srbin je šampion Evrope!Srpskog automobilistu Milovana Mikicu Vesnića Svetska automobilistička federacija (FIA) proglasila je za najboljeg vozača centralne Evrope za sezonu 2013. u najbrojnijoj klasi do 2.000 ccm na kružnim stazama!Vesnić je ovo priznanje dobio na svečanosti održanoj u italijanskom Trevizu, čime je naš automobilista i zvanično prvi Srbin koji je postao šampion na kružnim stazama u okviru CEZ.Vesnić je istakao da je ovo priznanje savršen završetak uspešne sezone koja je iza njega i odličan podstrek za buduće uspehe.- Ovo je moja prva internacionalna titula, na koju sam veoma ponosan. Predstavlja krunu jedne sjajne sezone i odličan podstrek za nastavak karijere i, nadam se, nove uspehe na međunarodnoj sceni. Još jednom velika zahvalnost svima koji su doprineli ovom uspehu - rekao je Vesnić.Svečanosti u Trevizu je, pored više od 100 takmičara iz 12 evropskih zemalja, prisustvovao i sam predsednik FIA, Francuz Žan Tot. Vesnić je u sezoni 2013. trijumfovao na sedam od osam trka na kojima je startovao, uz osam pol-pozicija.

Uvertira za 2014.ZA JOŠ VEĆE USPEHEMilovan Mikica Vesnić u sezoni 2014. sa svojim klubom ASK sport auto planira nastupe u okviru evropskog kupa turing automobila, FIA ETCC. S obzirom na fenomenalne rezultate iz ove sezone i priznanja za najboljeg, nadamo se da će na kraju 2014. godine Vesnić biti u samom vrhu takmičarske serije još višeg nivoa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track