IZBOR PLIVAČA GODINE: Glasajte za Vojislava Mijića, trostrukog ginisovog rekordera

Srpski maratonac u užem izboru

IZBOR PLIVAČA GODINE: Glasajte za Vojislava Mijića, trostrukog ginisovog rekordera

Ostali sportovi -
Tri puta je ušao u Ginisovu knjigu rekorda, prvi put je preplivao 139 kilometara, potom 165 i na kraju tu granicu pomerio na 175 kilometara

Srpski plivač maratonac i trostruki Ginisov rekorder Vojislav Mijić našao se u užem izboru za plivača godine u organizaciji Svetske plivačke maratonske asocijacije (WOWSA).

Mijić je nedavno postao prvi plivač iz Srbije koji je primljen u Kuću slavnih. Dostignuće je tim veće što je priznanje dobio u konkurenciji 200 plivača iz celog sveta.

Rođeni Šapčanin je u karijeri od 1973. godine plivao 270 maratona. Na Svetskom prvenstvu u Italiji 1986. godine osvojio je treće mesto, da bi na Havajima 1999. godine bio drugi na svetu.

Tri puta je ušao u Ginisovu knjigu rekorda - najpre 1992. godine kada je plivao 139 kilometara Savom - od Sremske Mitrovice do Beograda za oko 37 sati. Godinu dana kasnije, 1993. godine, plivao je Dunavom od Vukovara do Beograda 165 kilometara za oko 24 sata. Konačno, 1994. godine plivao je Dunavom od Apatina do Beške 175 kilometara za 28 sati.

Organizator je čuvene trke "Plivački maraton Jarak - Šabac", kao i utrke za Bogojavljenski krst 19. januara.

Mijić je jedan od 15 kandidata i za njega možete da glasate na linku OVDE

Potrebno je da se registrujete (registracija je slobodna) i da glasate u stavci 2013 WOWSA MAN OF THE YEAR NOMINEES. Vojislav Mijić je pod rednim brojem 14.

Glasanje traje do kraja godine a može se glasati jednom dnevno.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track