SELEKTOR BRAZILA: U finalu nas očekuje 20.000 vatrenih Srba!
Foto: Serbia2013.com

Morten Sobak pred finale SP sa "orlicama"

SELEKTOR BRAZILA: U finalu nas očekuje 20.000 vatrenih Srba!

Ostali sportovi -
Srbija i Brazil igraće u nedelju u finalu SP. Srbija je u polufinalu bila bolja od Poljske, a Brazil od Danske

BEOGRAD - Selektor rukometašica Brazila Morten Sobak rekao je da njegovu ekipu u nedelju u finalu prvenstva sveta očekuje veliki pritisak i više od 20.000 navijača u beogradskoj Kombank areni.

Brazil je večeras pobedio Dansku sa 27:21 i u borbi za titulu sastaje se sa domaćinom Srbijom, koja je u prvom polufinalnom meču savladala Poljsku sa 24:18.

"Pokušaćemo da se odbranimo od tog neverovatnog pritiska. Moram da kažem da je ova atmosfera u Areni nešto fantastično, u životu nisam video da toliko ljudi tako zdušno i temperamentno navija za svoju reprezentaciju. Očekujem 20.000 Srba i to će nam biti i najveća prepreka na putu do zlata", izjavio je Sobak.

On je napomenuo da se nada da će svi u rukometu naučiti mnogo toga od srpskih domaćina, koji su uspeli da prirede "veličanstvenu atmosferu na utakmicama svetskog prvenstva".

"Prezadovoljan sam pobedom nad Danskom, ovo je istorijski uspeh brazilskog rukometa. Sada je pred nama još jedan veliki korak koji treba da napravimo", poručio je Sobak.

Reprezentativka Ana Rodrigez podsetila je da rukomet nema tradiciju u Brazilu, ali da su Brazilci, kako je ocenila, "očigledno izuzetno talentovani za ovaj sport, što pokazuju i rezulati na SP".

Danski selektor Jan Pitlik čestitao je Brazilu na pobedi i istakao da je igrao mnogo bolje.

"Igrali su odlično. Bili su dobri na početku, pokušavali smo kasnije da ih stignemo, ali nismo uspeli. Mislim da su u finalu dva najbolja tima svetskog prvenstva", rekao je Pitlik.

U borbi za zlatnu medalju Srbija i Brazil sastaju se u nedelju od 17.15 sati, dok u meču za treće mesto od 14.30 igraju Poljska i Danska.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track