KOLAŠINAC: U 2014. moram da opravdam zlato iz Geteborga
Foto: Ass.org.rs

Atletika

KOLAŠINAC: U 2014. moram da opravdam zlato iz Geteborga

Ostali sportovi -
Nisam uspeo da ostvarim planirano na šampionatu sveta u Moskvi, ali srećan sam jer su u tome uspeli Emir Bekrić i Ivana Španović, rekao je bacač kugle.

Reprezentativac Srbije u atletici Asmir Kolašinac poručio je da u 2014. godini želi da opravda zlatnu medalju osvojenu na dvoranskom prvenstvu u Geteborgu."Sledeće godine me očekuje prvenstvo sveta u dvorani, kao i šampionat Evrope u Cirihu. na kojima želim da opravdam naslov evropskog šampiona", rekao je Kolašinac tokom svečanosti proglašenja najboljih atletičara Srbije.Kolašinac je naglasio da je "savršeno započeo ovu godinu"."Zlatna medalja na prvenstvu Evrope je velika stvar u mojoj karijeri. Istina, nisam uspeo da ostvarim planirano na šampionatu sveta u Moskvi, ali srećan sam jer su u tome uspeli Emir Bekrić i Ivana Španović" rekao je Kolašinac.On je ocenio da je atmosfera u reprezentaciji uveliko doprinela uspesima srpske atletike."Ovo je bila najbolja sezona u istoriji srpske atletike, nadam se da će 2014. biti još uspešnija", rekao je Kolašinac.

Srpski atletičar je istakao da svim svojim kolegama iz reprezentacije želi pre svega, zdravlja i sreće, "jer je to uslov dobrih rezultata, oko kojih se, u stvari, vrti život nas atletičara".Kolašinac je naglasio da mu je plan da iduće godine baci kuglu na daljinu preko 21 metra, što će mu verovatno, doneti finale na šampionatu sveta u dvorani, a možda i odličje."Potajno se nadam medalji na šampionatu sveta, a ona mi je cilj i na prvenstvu Evrope u Cirihu", poručio je Kolašinac.Kolašinac je na prvenstvu Evrope u dvorani u Švedskoj u martu osvojio zlato hicem od 20,62 metara, dok je na šampionatu sveta u Moskvi u avgustu bio deseti.Kolašinac, čiji je rekord na otvorenom 20,85 metara, osvajač je bronzane medalje na prvenstvu Evrope u Helsinkiju 2012. hicem od 20,36 metara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track