VANJA UDOVIČIĆ: Država će ulagati u sportske objekte na Kosmetu
Foto: Fonet

Plan

VANJA UDOVIČIĆ: Država će ulagati u sportske objekte na Kosmetu

Ostali sportovi -
Zajedno sa Kancelarijom za Kosovo i Metohiju i ministrom Aleksandrom Vulinom odredićemo listu prioriteta za ulaganje, saopšteno je iz Ministarstva omladine i sporta

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić rekao je da će država u narednom periodu povećati ulaganja u sportsku infrastrukturu na Kosovu. "Država Srbija će u narednom periodu pojačati ulaganje u sportsku infrastrukturu na Kosovu i zajedno sa Kancelarijom za Kosovo i Metohiju i ministrom Aleksandrom Vulinom odredićemo listu prioriteta za ulaganje", rekao je Udovičić, saopšteno je iz Ministarstva omladine i sporta. Udovičić se zajedno sa ministrom Vulinom družio sa mladim rukometašima sa Kosova koji učestvuju na Trofeju Beograda u rukometu za mlade.

Udovičić je kazao da je plan Ministarstva da ulaže u infrastrukturu na celoj teritoriji Srbije, kako bi svi mladi imali iste šanse da treniraju i bave se sportom, bez obzira na mesto u kojem žive. "Moramo da ispravimo nepravdu u kojoj jedni imaju sve uslove za trening i zdrav zivot, a drugi nemaju ništa od infrastrukture za rekreaciju", poručio je ministar omladine i sporta. Udovičić je rekao da je druženje sa mladim rukometašima sa Kosova samo simboličan gest, kojim se pokazuje da država vodi brigu o mladima 365 dana dana u godini. "Nikada ne zaboravljamo na mlade i u tom cilju radićemo na tome da se organizuje što više ovakvih okupljanja i sportskih takmičenja kao što je Trofej Beograda u rukometu, kako bi mladi sa cele teritorije Srbije imali šansu da se druže i takmiče", rekao je Udovičić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track