PODRŠKA RUKOMETAŠIMA: Malo nas je, al‘ smo bučni

Naše sportiste bodre odabrani

PODRŠKA RUKOMETAŠIMA: Malo nas je, al‘ smo bučni

Ostali sportovi -
Srbija na EP u Danskoj ima sjajnu podršku s tribina, a za „orlove“ navijaju čak i pojedini domaći navijači

Grupa mala, ali odabrana!Srpski rukometaši nisu imali veliki broj navijača na mečevima prvog kruga Evropskog prvenstva u Danskoj, ali odavno je rečeno da se ne treba obazirati na kvantitet, nego na kvalitet. Pristalica orlova nema više od nekoliko desetina, uglavnom su u pitanju srpski iseljenici u ovom delu Evrope, mada ima i onih koji su na sever došli s namerom da gledaju rukomet. Međutim, podrška koju daju igračima veoma je značajna.

Navijala i SanjaTu je, baš kao što je i obećala, osvajačica srebra s EP u Beogradu Sanja Damnjanović, koja živi na svega 45 minuta vožnje od Arhusa. Utakmice Srbije posmatra i državni sekretar za sport u Vladi Republike Srbije Predrag Peruničić, kao i Nedeljko Jovanović i Dane Šijan.SkandinavciPored skandinavskih selekcija, najveći broj navijača u Danskoj imaju Poljaci, čije su pristalice na svakom meču, pa i onom protiv ekipe selektora Vladana Matića pravile sjajnu atmosferu. Međutim, bez obzira na to što ih nema mnogo, i srpski navijači prave fenomenalnu atmosferu, a nesebičnu pomoć imaju i u mladim Dancima. Naime, nekolicina njih pojavljuje se na svakoj utakmici reprezentacije Srbije i navija za orlove, a umesto dresova nose obične bele majice, na kojima su flomasterom nacrtali trobojku i napisali „Srbija“.

Lepotice... Srpske navijačice
Lepotice... Srpske navijačice

Nova frizuraSTOJKOVIĆEVA NULAPivotmen srpskog nacionalnog tima Rastko Stojković odlučio je da promeni frizuru, pa se tako na jučerašnjem susretu protiv selekcije Francuske pojavio s novim imidžom. Kružni napadač beloruskog Bresta je u četvrtak odlučio da se ošiša na „nulu“, što je iznenadilo sve u taboru orlova, ali i brojne novinarske ekipe, koje su došle u hotel gde su smešteni reprezentativci Srbije, ali Stojković nije mnogo mario za to.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track