Nina Micić: Sreća je što sam živa
Foto: Kurir štampano

Nesreća u Austriji

Nina Micić: Sreća je što sam živa

Ostali sportovi -
Kad me je pogodila skija, letela sam tri metra i pala sam u komu, dobro je što uopšte mogu da hodam, kaže naša najbolja snouborderka

Bilo, ne ponovilo se!Sreća je da sam živa, kaže za Kurir rekla najbolja srpska snouborderka Nina Micić opisujući bizarnu nesreću koja joj se nedavno desila u austrijskom ski-centru Lahtal. Ninu je tad teško povredila skija koja se otkačila na vrhu staze i velikom brzinom je udarila u leđa.Lomila sam sve živo- Bukvalno sam imala sreću što sam preživela, letela sam tri metra posle udarca. Pala sam i u komu, kasnije nisam osećala noge. Jezivo iskustvo zaista. Dobro je što se to desilo u Austriji, pa sam imala vrhunsku lekarsku negu. Svakakve povrede sam doživela u karijeri, lomila sam sve živo, ali ovo je totalno drugačije. Kad se posle nekoliko dana sve sleglo, shvatila sam da sam imala užasnu sreću što uopšte mogu da hodam i što mi je kičma u redu- rekla je devojka kojoj je sad ugroženo učešće na Olimpijskim igrama u Sočiju.Nina je prethodnog vikenda učestvovala na takmičenju na Rogli, koje je bilo odlučujuće za direktan plasman. Ona je pokušala da istrpi bolove i svim silama htela je da se domogne Sočija, ali nije uspela.- Povreda me je totalno unazadila. Leđa su mi toliko loše, pa me nijedan doktor nije pustio da dođem na Roglu da se takmičim. Trpim bolove - kaže ona i dodaje:Nije do mene- Nažalost, ništa nije bilo do mene. Sad zavisi od toga koliko će takmičara poslati drugi olimpijski komiteti. Trenutno sam na 34. mestu, a 32 devojke učestvuju na OI. Nažalost, već sam bila u tom društvu, ali zbog povrede su me u međuvremenu neke borderke prestigle.

ProblemiBOLI NEISKRENOST SAVEZANina Micić kaže da je stigla do statusa najbolje srpske snouborderke i učesnice Svetskog kupa najviše zahvaljujući sebi i porodici:- Problem u vezi s finansijama uzima ogromnu energiju. Recimo, dešava se shvatim da nemam čime da platim hotel. Srećom, roditelji i brat me podržavaju maksimalno. Boli me i što su neiskreni u Savezu, što je jedna priča na početku, a onda se više ulaže u alpsko skijanje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track