CRNA UDOVICA STIGLA U SOČI: Moguć teroristički napad na Olimpijskim igrama
Foto: Printskrin

Policija traga za Ružanom Ibragimovom

CRNA UDOVICA STIGLA U SOČI: Moguć teroristički napad na Olimpijskim igrama

Ostali sportovi -
Ruska policija polepila je po Sočiju postere na kojima se nalazi lik Ibragimove sa i bez marame. Na posteru piše da je Dagestan napustila početkom januara i da je u Soči stigla pre desetak dana
1 / 3 Foto: Printskrin

SOČI - Ruska policija u Sočiju počela je potragu za Ružanom Ibragimovom, 22-godišnjakinjom iz Dagestana, za koju sumnjaju da bi mogla kao bombaš samoubica da izazove teroristički napad tokom Zimskih olimpijskih igara koje počinju 7. februara u ovom ruskom gradu.

Američki mediji veruju da bi Ibragimova, poznatija pod nadimkom Crna udovica, mogla da napadne selekciju Sjedinjenih Američkih Država.

"Sigurnost našeg olimpijskog tima je naš najveći prioritet. Kao što je to bio slučaj i pre, u saradnji smo sa Stejt Departmentom, organizatorima i drugim agencijama kako bismo osigurali naše predstavnike i Amerikance koji putuju u Soči", rekao je portparol Olimpijskog komiteta SAD-a Patrik Sandiski.

Ruska obaveštajna služba još se zvanično nije oglasila po pitanju mogućeg terorističkog napada na Zimske olimpijske igre u Sočiju.

Ruska policija polepila je po Sočiju postere na kojima se nalazi lik Ibragimove sa i bez marame. Na posteru piše da je Dagestan napustila početkom januara i da je u Soči stigla pre desetak dana.

Ibragimova je povezana sa Kavkaskim emiratima, islamističkim pobunjeničkim pokretom na ruskom Kavkazu. Ovu grupu predvodi Doku Umarov koji je pretio terorističkim napadima na olimpijce u Sočiju.

Njen suprug ubijen je u prošlogodišnjem okršaju sa policijom u Dagestanu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track