PREPONE ZAMENILA BOBOM: Lolo Džons se takmiči na ZOI

SOČI 2014

PREPONE ZAMENILA BOBOM: Lolo Džons se takmiči na ZOI

Ostali sportovi -
Džonsova je izabrana u tim posle takmičenja u okviru Svetskog kupa, na kojem su SAD osvojile zlato i srebro, dok su Džonsovana i Džasmin Fenlator zauzele sedmo mesto.

Američka atletičarka Lolo Džons nastupiće na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju i to kao član bob tima. Džonsova se do sada takmičila na Letnjim olimpijskim igrama 2008. i 2012. godine, u disciplini 100 metara sa preponama. Amerikanka je u Pekingu zakačila poslednju preponu u trenutku kada je vodila, dok je četiri godine kasnije u Londonu kroz cilj prošla kao četvrta.

Džonsova je izabrana u tim posle takmičenja u okviru Svetskog kupa, na kojem su SAD osvojile zlato i srebro. Treneri su birali članice tima, ali još uvek nije poznat sastav posada. Džonsova je jedna od pet članica tima koje će se boriti za tri slobodna mesta. Lolo se našla u žiži javnosti neposredno pre Igara u Londonu, kada je izjavila da je još uvek nevina. Svoju popularnost duguje i brutalno iskrenim i često veoma smešnim komentarima na društvenim mrežama.

Inače ona nije jedina atletičarka u timu, pošto je tu i Lorin Vilijams, koja je takođe tri puta učestvovala na letnjim Igrama. Vilijamsova je u Londonu osvojila i zlatnu medalju kao članica štafete 4x400 metara. Zimske olimpijske igre u Sočiju na programu su od 7. do 23. februara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track