8 olimpijaca koji će predstavljati Srbiju u Sočiju
Foto: Olimpijski Komitet Srbije

Predstavljamo naše sportiste

8 olimpijaca koji će predstavljati Srbiju u Sočiju

Ostali sportovi -
Zastavu će nositi bijatlonac Milanko Petrović, osvajač dve zlatne i jedne bronzane medalje na zimskoj Univerzijadi u Trentinu
1 / 2 Foto: OKS

Zimski olimpijski tim Srbije u ponedeljak uveče kreće put Sočija gde će se od 7. do 23. februara boriti na 22. Zimskim olimpijskim igrama.

Srbiju će u Rusiji predstavljati osmoro takmičara u pet sportova. Zastavu će nositi bijatlonac Milanko Petrović, osvajač dve zlatne i jedne bronzane medalje na zimskoj Univerzijadi u Trentinu.

1. MILANKO PETROVIĆ, biatlon i nordijsko skijanjeMilanko je rođen 21. septembra 1988. godine u Sjenici, gde i danas živi. Visok je 187cm, težak 82kg i bavi se biatlonom i nordijskim skijanjem. Njegov najbolji plasman na Evropskim prvenstvima je 9. mesto iz 2012. godine. Na nedavno održanoj zimskoj Univerzijadi 2013. godine, Milanko je osvojio dve zlatne i jednu bronzanu medalju. U Sočiju očekuje plasman među prvih 30 takmičara.

Prvi sport kojim se Milanko Petrović bavio je karate, trenutno studira na Mašinsko-građevinskom fakultetu u Kraljevu a omiljeni film mu je “Kozara”.

Ivana Kovačević
Ivana Kovačević

2. IVANA KOVAČEVIĆ, biatlon i nordijsko skijanjeIvana je rođena 27. decembra 1994. godine u Sokocu, gde i danas živi. Najmlađa je u olimpijskom timu Srbije. Visoka je 169cm, teška 63kg. Takmiči se u nordijskom skijanju i biatlonu, odnosno kros kantriju. Njen najbolji rezultat je učešće na FIS trkama.U slobodno vreme se bavi filatelijom. Ivanina omiljena knjiga je "Znakovi pored puta" Ive Andrića, a od muzike voli i zabavnu i narodnu. Najdraži film je "Twilight", a žanr SF.

Rejhan Šmrković
Rejhan Šmrković

3. REJHAN ŠMRKOVIĆ, nordijsko trčanjeRejhan je rođen 18. decembra 1991. godine u Sjenici, gde i danas živi. Visok je 183cm, težak 73kg. Takmiči se u nordijskom trčanju, omiljena disciplina 15km klasik. Na Balkan kupu 2013. godine osvojio je drugo mesto, na Slavik kupu je bio peti, a na FIS trci 13.

Rejhan je student treće godine Visoke strukovne škole za računovodstvo i berzansko poslovanje. U sport je ušao zahvaljujući svom ocu Adnanu. Rejhanova omiljena knjiga je "Vreme smrti", a omiljeni filmovi su "Terminal" i "Kung Fu Panda". Nada se da će dostojno predstaviti svoju zemlju na Igrama u Sočiju i da će Srbija biti ponosna na njega.

Nevena Ignjatović
Nevena Ignjatović

4. NEVENA IGNJATOVIĆ, alpsko skijanjeNevena je rođena 28. decembra 1990. godine u Kragujevcu, visoka je 178cm, teška 70kg i bavi se alpskim skijanjem. Neveni će ovo biti drugi nastup na ZOI, a debitovala 2010. u Vankuveru. Do sada, Nevena Ignjatović je 6 puta bila plasirana u 30 najboljih takmičarki u Evropi. Na nedavno održanoj zimskoj Univerzijadi 2013. godine, osvojila je zlatnu medalju.Na Igrama u Sočiju, Nevena se nada plasmanu u prvih 30 a slobodno vreme provodi uz r'n'b i house muziku. Najviše voli da gleda akcione filmove.

Marko Vukićević
Marko Vukićević

5. MARKO VUKIĆEVIĆ, alpsko skijanjeMarko je rođen 27. oktobra 1992. godine u Ljubljani, visok je 186cm, težak 94kg i bavi se alpskim skijanjem. Bio je prvak Srbije u veleslalomu 2012. godine.Marko voli automobilizam. Omiljena knjiga mu je "Mač u tišini", a muzika koju voli da sluša je house i elektro.

Vuk Rađenović
Vuk Rađenović

6. VUK RAĐENOVIĆ, bobVuk je rođen 7. juna 1983. godine u Sarajevu. Visok je 190cm, težak 105kg i pilot je bob tima Srbije. Na Zimskim olimpijskim igrama debitovao je još 2002. godine u Solt Lejk Sitiju. U Sočiju, Vuk će po treći put braniti boje naše zemlje na Igrama. U Vankuveru 2010. godine je uspeo da se plasira u finale i zauzme 18. poziciju. Najbolji plasman na Evropskim prvenstvima ostvario je 2013. kada je zauzeo 10. mesto. Na Igama u Sočiju se nada plasmanu u prvih 6 posada.

Muzika koju voli: U2, Cindy Lauper, Guns 'n' Roses. Kada se ne bavi sportom, vreme provodi uz dobru knjigu, a voli i bioskop i auto trke. Omiljeni Vukovi filmovi su Gladijator i Skyfall.

Aleksandar Bundalo
Aleksandar Bundalo

7. ALEKSANDAR BUNDALO, bobAleksandar sa Vukom čini posadu boba dvoseda. Rođen je 28. septembra 1989. godine u Sremskoj Mitrovici, a živi u Rumi. Visok je 204 cm, težak 108 kg.Aleksandar u slobodno vreme najviše voli da čita knjige ili gleda filmove. Od muzike najčešće sluća rok i zabavnu. Omiljena knjiga mu je "Monah Kalist".

Nina Micić
Nina Micić

8. NINA MICIĆ, snoubordNina je rođena 30. januara 1991. godine u Beogradu, gde i danas živi. Visoka je 170cm, teška 55kg. Takmiči se u snoubordu, omiljene discipline su paralelni slalom i paralelni veleslalom.U slobodno vreme voli da čita i sluša muziku. Trenutno najviše čita autobiografije. Omijena knjiga joj je "Na Drini ćuprija". Od muzike najviše voli pop, house, Aerosmith.. a omiljeni film joj je Život je lep.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track