PETROVIĆ ODRADIO TRENING: Zadovoljan sam uslovima u Sočiju
Foto: Oks.org.rs

Srbin spreman za bijatlon

PETROVIĆ ODRADIO TRENING: Zadovoljan sam uslovima u Sočiju

Ostali sportovi -
Petrović, koji na olimpijsku stazu izlazi 8. februara u trci sprinta na 10 kilometara, naveo je kao jedini problem pogoršanje vremenskih uslova kako pada veče

SOČI - Bijatlonac Milanko Petrović, koji će prvi iz srpskog tima nastupiti na Zimskim Olimpijskim igrama u Sočiju, rekao je da je zadovoljan uslovima u gradu domaćinu."Ove Igre su, što se bijatlona tiče, mnogo bolje organizovane od prethodnih. Staza je odlična, zadovoljan sam svojim trčanjem, ali i gađanjem. Staza je lakša nego što je bila prošle godine kada sam ovde vozio Svetski kup", izjavio je Petrović, a prenosi Olimpijski komitet Srbije.Petrović, koji na olimpijsku stazu izlazi 8. februara u trci sprinta na 10 kilometara, naveo je kao jedini problem pogoršanje vremenskih uslova kako pada veče."Podloga postaje nestabilna, što pravi probleme pogotovo kada se puca iz stojećeg položaja", objasnio je Petrović.Trener Tihomir Milosavljević analizirao je Petrovićev učinak na današnjem treningu.

"Milanko je trkački deo odradio onako kako smo zamislili, a što se gađanja tiče bilo je na nivou odličnih rezultata. Imao je 16 gađanja i samo je u jednoj seriji imao dva promašaja, dok je u ostalim imao ili sve pogotke ili jedan promašaj", kazao je Milosavljević.Trka sprinta na 10 kilometara na programu je u subotu od 18.30 sati po lokalnom vremenu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track