TATJANA JELAČA DIŽE FORMU: Srpska rekorderka u bacanju koplja trenira u Južnoj Africi
Foto: Fonet

radi naporno

TATJANA JELAČA DIŽE FORMU: Srpska rekorderka u bacanju koplja trenira u Južnoj Africi

Ostali sportovi -
Ovo nije prvi put da dolazimo na pripreme u Južnu Afriku. Ovu destinaciju smo izabrali isključivo zbog dobrih uslova, izjavila je Jelača

Srpska atletičarka Tatjana Jelača nalazi se na pripremama u Južnoj Africi, kako bi što spremnija dočeka Evropsko prvenstvo u Cirihu.

“Ovo nije prvi put da dolazimo na pripreme u Južnu Afriku. Ovu destinaciju smo izabrali isključivo zbog dobrih uslova. Bacanje je dozvoljeno svakoga dana, a teretana je isto tako dostupna. Plan treninga može da se realizuje kako smo zamislii. Vreme je odlično, a dodatna pogodnost je to sto je Poć na oko 1400 m nadmorske visine, pa ujedno odrađujemo i visinske pripreme”, otkrila je Jelača.

Rekorderkla Srbije u bacanju koplja ističe da joj je trenutno cilj da se što bolje kondiciono pripremi za narednu sezonu.

“Radimo dosta na skočnosti i sprintu, bacanje uvodimo polako. Naredne tri nedelje bacanje bi trebalo da se pojača, pa ćemo tek onda videti gde sam sa daljinama. Još uvek je rano za maksimalno bacanje, ali ćemo verovatno pred kraj priprema doći do nekih 80 odsto jačiine. Što se tiče snage, polako se približavam svojim ličnim rekordima, a cilj je da do ih do kraja priprema nadmašim”, izjavila je Jelača.Evropsko prvenstvo u Cirihu na programu je od 12. do 17. avgusta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track