Milanko Petrović osvojio 69. mesto na ZOI u Sočiju!
Foto: Oks.org.rs

Loš rezultat srpskog takmičara

Milanko Petrović osvojio 69. mesto na ZOI u Sočiju!

Ostali sportovi -
Zlatnu medalju osvojio je legendarni Norvežanin Ole Ajnar Bjorndalen koji je ostvario vreme od 24 minuta, 33 sekundi i 50 stotinki

BEOGRAD - Srpski takmičar Milanko Petrović osvojio je 69. mesto u biatlonu u disciplini sprint na 10 kilometara na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju.Petrović je ostvario ukupno vreme od 27 minuta, 8 osam sekundi i 20 stotinki. On je imao tri promašaja iz puške, što ga je na kraju koštalo boljeg plasmana. Petrović nije uspeo da se plasira među 60 najboljih takmičara i neće nastupiti u ponedeljak u poteri na 12.5 kilometara.

Petrović je zauzeo 69. mesto, Foto: oks.org.rs
Petrović je zauzeo 69. mesto, Foto: oks.org.rs

Srpskog takmičara sa tribina su bodrili, između ostalih, predsednik naše zemlje Tomislav Nikolić sa suprugom Dragicom, prvi čovek OKS Vlade Divac i ministar sporta i omladine Vanja Udovičić.

Petrović je imao veliku podršku sa tribina, Foto: Oks.org.rs
Petrović je imao veliku podršku sa tribina, Foto: Oks.org.rs

Zlatnu medalju osvojio je legendarni Norvežanin Ole Ajnar Bjorndalen koji je ostvario vreme od 24 minuta, 33 sekundi i 50 stotinki. Norvežanin je stigao do 12 medalja na Zimskim olimpijskim igrama.Drugi je bio Austrijanac Dominik Landertinger, koji je za pobednikom kasnio 1,3 sekunde. Treće mesto pripalo je Čehu Jaroslavu Soukupu koji je za Bjorndalenom zaostao 5,7 sekundi.U trci je nastupilo 87 takmičara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track