KO NJIMA SME NA CRTU: Milica (19) i Jelena (18) prave srpske spartanke
Foto: Fejsbuk

Ulična gimnastika

KO NJIMA SME NA CRTU: Milica (19) i Jelena (18) prave srpske spartanke

Ostali sportovi -
Ovoga šta mi radimo nema u teretani. Likovi iz teretane samo izgledaju jako, a u stvari su slabašni. Mi smo mršave, ali smo jake, kaže Milica
1 / 2 Foto: Fejsbuk

BEOGRAD - Ukoliko prošetate Tašmajdanskim parkom u centru Beograda imate dobre šanse da upoznate Milicu Joksimović (19) i Jelenu Mladenović (18). Dve mlade Beograđanke svakodnevno vežbaju, odnosno bave se uličnom gimnastikom (street workout), a za sebe kažu da su srpske spartanke.

Milica, koja se bavi atletikom, kaže da ono što "strit vorkaut" pruža ne može da se postigne u teretani.

"Ovoga šta mi radimo nema u teretani. Likovi iz teretane samo izgledaju jako, a u stvari su slabašni. Mi smo mršave, ali smo jake! Dugo treniram atletiku, a dečko sa kojim se zabavljam već godinu i po dana je i jedan od pokretača “strit vorkauta” u Srbiji. I Jelena i ja se zabavljamo sa Spartancima, pa tako vežbamo u paru. Dođite devojke, jer ovde možete da nađete svog “ljubavnog para” - poručila je Milica devojkama koje su singl, a vole sport.

Jelena je za "uličnu gimnastiku" slučajno čula pošto se upoznala sa momcima Spartancima iz kluba "Sbartans".

"Letos sam naletela na lika kako radi “zastavu”. Htela sam i ja to da naučim, pa sam počela da radim zgibove, sklekove... ovo je dobar sport, brzo se vide rezultati, osećam se jače. Ne bih mogla da zamislim da ne vežbam. Posle treninga sam uvek raspoložena i jača sam čak i od muškaraca. Ne sme niko da me dira", kaže Jelena kroz šalu.

U Srbiji ima puno klubova koji se ovim bave. Ali ne i devojaka. Njih dve tvrde da su jedine Spartanke. Na Taš, često dolaze i članovi kluba “Barmanz”, ali ipak “Sbartanci” vladaju. Bitno je da klub koji praktikuje ovu disciplinu u nazivu ima reč “bar” (šipka).

http://www.youtube.com/watch?v=zcTFcTa9Jo8

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track