OLIMPIJSKI KOMITET  SRBIJE: Divac se ne povlači

Reakcija

OLIMPIJSKI KOMITET SRBIJE: Divac se ne povlači

Ostali sportovi -
U saopštenju se navodi da će nekadašnji košarkaš na funkciji predsednika ostati do isteka mandata 2016. godine

Olimpijski komitet Srbije (OKS) saopštio je da se Vlade Divac ne povlači sa funkcije predsednika OKS i da će na toj funkciji ostati do isteka mandata 2016. godine.

Povodom informacija da se Divac povlači, u saopštenju se navodi da on ni jednom mediju nije izjavio da napušta ili se povlači sa mesta predsednika Olimpijskog komiteta Srbije.

Divcu mandat ističe u godini nakon Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru 2016, a ne naredne godine, kako se moglo pročitati u pojedinim medijima, kaže se u saopštenju.

Takođe se dodaje da Divac nema nameru da napušta mesto Predsednika Olimpijskog komiteta Srbije pre završetka svog mandata, posebno imajući u vidu činjenicu da, pored funkcije koju obavlja u nacionalnoj olimpijskoj kući, ima značajne funkcije u međunarodnim sportskim forumima.

Vlade Divac je član Izvršnog saveta Asocijacije nacionalnih olimpijskih komiteta, kao i član različitih komisija i radnih tela Međunarodnog olimpijskog komiteta i Evropskih olimpijskih komiteta i jasno je njegovo opredeljenje da na ovim funkcijama ostane do kraja svog mandata, ističe OKS u sopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track