SRBIJA U FORMULI 1: Zoran Stefanović zainteresovan za kupovinu tima Marusija?
Foto: Reuters

Barikelo prvi vozač

SRBIJA U FORMULI 1: Zoran Stefanović zainteresovan za kupovinu tima Marusija?

Ostali sportovi -
Kako prenose italijanski mediji, Stefanović je zainteresovan za kupovinu tima "Marusija", ekipe čiji je vlasnik Nikolaj Fomenko, a u projekat je uključen i brazilski automobilski as Rubens Barikelo

Srpski biznismen Zoran Stefanović, vlasnik ekipe Stefan GP, ponovo je povezan sa Formulom 1 jer su italijanski mediji preneli informaciju da je zainteresovan za kupovinu tima "Marusija".

Stefanović je nedavno odustao od želje da prijavi svoj tim za učešće u "najbržem cirkusu na svetu", ali bi posredno mogao postane član F1 u 2015. godini.

Kako prenose italijanski mediji, Stefanović je zainteresovan za kupovinu tima "Marusija", ekipe čiji je vlasnik Nikolaj Fomenko, a u projekat je uključen i brazilski automobilski as Rubens Barikelo.

Zoran Stefanović
Zoran Stefanović

Na nedavnoj trci za Veliku nagradu Australije startovalo je svih 11 timova iako se danima pre toga šuškalo da će mnogi timovi odustati zbog nedostatka para. Poznato je da finansijske probleme imaju Lotus, Zauber, Keterem i Marusija i da vlasnici tih timova traže načina ili da izađu iz cele priče ili da privuku svež kapital.

Italijanski mediji navode da je Stefanović još u novembru prošle godine prvi put kontaktirao Džona Buta, direktora tima, kao i glavnog finansijera "Marusija" Nikolaja Fomenka, sa željom da kupi tim. Navodno, Fomenko više nije zainteresovan za novo investiranje u tim koji ima veliki problem da nabavi 20 miliona evra za nabavku uređaja za napajanje u motor Ferarija. Fomenko za sada nije uspeo da nađe sponzora za ovaj potez, a prema računicama do sada je već u gubitku od oko 70 miliona evra.

Ulazak Stefanovića u Formulu 1 značio bi po svemu sudeći i povratak brazilskog asa Rubensa Barikela. Iako Brazilac ima 41 godinu i 326 Gran pri trka u svojoj karijeri, i nije seo u bolid još od 2011. godine, zainteresovan je da se vrati u "najbrži cirkus", o čemu svedoči i prisustvo nedavno u Melburnu tokom prve trke u sezoni.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track