POGLEDAJTE: Poslednji selfi Rive Stenkamp nedelju dana pre nego što je ubijena
Foto: Twitter

Manekenka se plašila Oskara

POGLEDAJTE: Poslednji selfi Rive Stenkamp nedelju dana pre nego što je ubijena

Ostali sportovi -
Pistorijus, koji se na početku suđenja izjasnio da nije kriv, ubio je 14. februara prošle godine u svojoj kući u Pretoriji iz vatrenog oružja svoju devojku Rivu Stenkamp

PRETORIJA - Južnoafrička manekenka Riva Stenkamp poslala je tri nedelje pre nego što je ubijena sms poruku u kojoj je otkrila da se plaši dečka Oskara Pistorijusa.Ovu informaciju je otkrio policijski inspektor Fransoa Moler na suđenju Pistorijusu za ubistvo Rive Stenkamp. Pistorijus, koji se na početku suđenja izjasnio da nije kriv, ubio je 14. februara prošle godine u svojoj kući u Pretoriji iz vatrenog oružja svoju devojku. Tužilaštvo ga tereti za ubistvo s predumišljajem, dok odbrana tvrdi da je on ispalio smrtonosne hice u devojku, misleći od nje da je provalnik.

Lokalni mediji su objavili i selfi koji je poslala manekenka i to nedelju dana pre nego što je ubijena.Moler je istakao da je Riva poslala poruku Pistorijusu u kojoj tvrdi da se plaši južnoafričkog paraolimpijca."Ponekad te se bojim i zbog načina na koji se naljutiš na mene", napisala je Riva.Moler je istakao da se par svađao zbog Oskarovog "kratkog fitilja" i ljubomore. On je dodao da je skoro 90 odsto poruka bilo ljubavnih i normalnih, a bilo je i izuzetaka. Pistorijus je dok je slušao svedočenje policijskog inspektora zaplakao na optuženičkoj klupi.

"Imam osećaj da za nas postoje dvostruki standardi. Svakih 5 sekundi se hvališ da si izlazio s nekom devojkom. Zaista si izlazio sa dosta njih. Onda ja pomenem neku anegdotu s bivšim dečkom, a ti se odmah naljutiš", pisalo je u jednoj poruci.

U jednoj poruci je pisalo da će njegovi prijatelji da preuzmu krivicu na sebe u slučaju da dođe do pucnjave. Ova poruka je poslata Rivi mesec dana pre ubistva.Pored policijskog inspektora svedočila je i Oskarova komšinica Anet Step. Ona je potvrdila priču ranijih svedoka da je u noći ubistva čula pucnje, vrisak žene i opet pucnje. "Vrištanje nije prestalo i definitivno je bila žena", navela je ona.Suđenje Pistorijusu će trajati do 16. maja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track