PRVI SRBIN U WTCC: Borković spreman za start sezone

PRVI SRBIN U WTCC: Borković spreman za start sezone

Ostali sportovi -
Borković je dodao da je zadovoljan pripremama za start sezone, iako je imao manjih problema zbog svoje visine i manjka komfora u automobilu zbog strogih pravila i homologacije automobila

BEOGRAD - Najbolji srpski automobilista Dušan Borković narednog vikenda u Maroku debitovaće u Svetskom šampionatu turing automobila (WTCC).

"Velika mi je čast što ću biti u prilici da promovišem našu zemlju na svim kontinentima u ovom šampionatu. Moj tim je zadovoljan kako su prošla testiranja za koje nisam imao previše vremena. Verujem da ćemo i tim i ja biti sve bolji kako sezona bude odmicala i da ću već od Maroka biti znatno iskusniji kada je WTCC u pitanju", rekao je Borković.

Borković je dodao da je zadovoljan pripremama za start sezone, iako je imao manjih problema zbog svoje visine i manjka komfora u automobilu zbog strogih pravila i homologacije automobila.

"S obzirom na to da mi je učešće u WTCC ispunjenje snova, mogu da kažem da sam već ostvario dobar deo svojih očekivanja. Iako je konkurencija vrlo jaka, sa velikim brojem iskusnih i sjajnih vozača, siguran sam da neću propustiti nijednu priliku za dobar plasman ako mi se bude ukazala. Osećam veliku podršku, kako u Srbiji, tako i u zemljama u kojima smo bili pred početak sezone i to će mi svakako dati dodatnu motivaciju za svaku trku", poručio je Borković.

On je prve testove obavio na na stazama SPA Frankoršamp u Belgiji i Pol Rikar u Francuskoj, a nove probe imaće u petak na stazi Mulaj el Hasan u Marakešu.

Titulu u WTCC šampionatu brani Francuz Ivan Miler iz Citroena, kome će timski kolega biti legendarni Sebastijan Loeb, devetostruki svetski šampion u reliju (WRC).

Kvalifikacije su na programu u subotu, a dan kasnije biće vožene dve trke.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track