ODMAH DO BODOVA: Borković uzeo prve poene, sudarao se i na kraju stao

Svetski šampionat turističkih automobila

ODMAH DO BODOVA: Borković uzeo prve poene, sudarao se i na kraju stao

Ostali sportovi -
Svetska automobilska federacija (FIA) kaznila je Srbina sa 10 sekundi zbog neregularnog zaobilaženja Portugalca Tijaga Monteira, pa je on iako na kraju trke peti, prvu deonicu završio kao šesti, dok je u drugoj morao da odustane zbog problema sa automobilom

U prvoj trci u sezoni WTCC turing automobila u Marakešu (Maroko), srpski automobilista Dušan Borković, koji je prvi put u karijeri vozio u toj kategoriji je osvojio šesto mesto, pošto ga je nakon prve trke, koju je okončao kao peti Svetska automobilska federacija (FIA) kaznila ga je sa 10 sekundi zbog neregularnog zaobilaženja Portugalca Tijaga Monteira. U drugoj trci je morao da odustane zbog problema sa automobilom.

Borković je malo nespretnije startovao, dozvolivši Portugalcu Tijagu Monteiru da mu se "ubaci" ispred. Ipak, Borković je jurio Portugalca, da bi ga u petom krugu i pretekao. Doduše, prethodno ga je "čuknuo" otpozadi, a sa Portugalčevog automobila je otpao branik. Sudije su, ipak, odlučile da ne kazne Borkovića zbog tog incidenta.

Borković je osvojio prvih 9 bodova, plus jedan iz kvalifikacija - ukupno 10.

"Sve je bilo fer. Probao sam da ga obiđem, on me je blokirao. Bio sam brži od njega. Sve je to deo trka! Srećan sam zbog rezultata", tvitnuo je Duca u pauzi između dve trke.

Druga trka počela je sudaranjem Toma Koronela i Marokanca Mehdija Benanija. Koronelov automobil je potpuno uništen. Kolateralna šteta u celom tom karambolu bio je četvorostruki prvak u WTCC-u Ivan Miler. Potom je legendarni Sebastijan Leb, lagano pretekao Benanija i preuzeo lidersku poziciju. Iza njega je bio drugi Sitroenov vozač Hoze Marija Lopez, koji je bez problema pretekao konkurente koji su bili ispred njega.

Njih dvojica su i u drugoj trci pokazali apsolutnu dominaciju Sitroena, koji preti da "ubije" svo uzbuđenje u ovoj sezoni.

Dušan Borković je bio šesti u drugoj trci, ali je odjednom stao. Iz njegovog automobila "Ševrolet Kruz" počeo je da kulja dim i on je brže-bolje zakočio i izašao iz automobila.

"Ne znam šta se dogodilo, bilo je sve u redu, a onda sam video i osetio dim... Nema veze, pokazao sam potencijal, biće još trka", rekao je Borković novinarki na stazi.

Ona mu je rekla: "Biće bolje, volimo te".

Duca joj je uzvratio: "Volim i ja vas".

Višestruki prvak u reliju, Francuz Sebastijan Leb na kraju je slavio prvu pobedu u WTCC šampionatu. Drugi Sitroenov vozač, Lopez bio je drugi u drugoj trci, a treći Francuz Igo Valente u "Sevrtolet Kruzu", odnosno timu RML.

http://www.youtube.com/watch?v=s9T4_-Nsu7s

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track