KEVIN JANG: Ponosan sam što promovišem Beogradski maratom

Prestonica spremna

KEVIN JANG: Ponosan sam što promovišem Beogradski maratom

Ostali sportovi -
Ponosan sam što sam se našao rame uz rame sa velikanima svetske atletike koji su već bili promoteri Beogradskog maratona, izjavio je svetski rekorder na 400 metara s preponama Kevin Jang

BEOGRAD - Aktuelni svetski rekorder na 400 metara s preponama Amerikanac Kevin Jang poručio je da je ponosan što će biti promoter predstojećeg 27. Beogradskog maratona."Velika je stvar vratiti se u Beograd posle 16 godina, kada sam ovde učestvovao u Kupu šampiona. Ponosan sam što sam se našao rame uz rame sa velikanima svetske atletike koji su već bili promoteri ovog takmičenja ", rekao je Jang na konferenciji za novinare u Gradskoj skupštini.Jang, koji je pre 22 godine oborio čuveni svetski rekord Edvina Mozesa, rekao je da izuzetno ceni srpskog rekordera u toj disciplini Emira Bekrića. Amerikanac je na olimpijskim igrama u Barseloni postao prvi i jedini čovek koji je tu deonicu pretrčao ispod 47 sekundi - 46,78."Gledao sam sa uživanjem njegovu trku na prvenstvu sveta u Moskvi prošle godine, kada je osvojio bronzu", rekao je Jang.On je naglasio da je Beograd retko mesto u svetu gde "se čovek oseća opušteno"."Beogradski maraton je značajan ne samo za učesnike trke i sport uopšte, već i za celu zajednicu", poručio je Jang.

Zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović istakao je da je Beogradski maraton "više od trke"."Beogradski maraton je jedan od najstarijih događaja našeg glavnog grada koji promoviše Beograd u najboljem smislu", rekao je Mladenović.Generalni sekretar Atletskog saveza Srbije (ASS) Slobodan Branković poručio je da Savez kao i svake godine stoji uz Beogradski maraton.Direktor Beogradskog maratona Dejan Nikolić ponovio je da će ovogodišnja manifestacuija biti rekordna po broju učesnika u glavnoj trci."Očekujemo maratonce iz 50 zemalja, gosti su počeli da dolaze, pristigli su atletičari iz Kenije i Etiopije, a očekujemo da najveći broj stigne u subotu. ", rekao je Nikolić i naglasio da je do sada prijavljeno oko 1.450 maratonaca i polumaratonaca.Tradicionalni 27. Beogradski maraton biće održan u nedelju 27. aprila.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track