(FOTO) 27. BEOGRADSKI MARATON: Kenijac Kipkorir pobednik 27. Beogradskog maratona
Foto: Beogradski Maraton, Kipkorir, Tanjug

Tradicionalna trka

(FOTO) 27. BEOGRADSKI MARATON: Kenijac Kipkorir pobednik 27. Beogradskog maratona

Ostali sportovi -
Znak za početak maratona zajedno su dali svetski rekorder u trci na 400 metara s preponama, Amerikanac Kevin Jang, gradonačelnik Beograda Siniša Mali, ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i predsednik Beogradskog maratona Aleksandar Đorđević
1 / 8 Foto: Printskrin

BEOGRAD - Beogradski maraton, 27. po redu, na kome učestvuje rekordan broj takmičara, više od 3.600 iz 50 zemalja, počeo je danas u 10 sati.

16:00 -Siniša Mali uručio odličjaGradonačelnik Beograda Siniša Mali danas je na svečanom podijumu, ispred hotela Moskva uručio odličja najuspešnijim učesnicima 27. Suissgas Beogradskog maratona, na kome je učestvovalo više od 20.000 maratonaca iz oko 50 zemalja sveta. Gradonačelniku su, u svečanom činu pomagali njegov zamenik Andreja Mladenović i gradski sekretar za sport i omladinu Slavko Gak, koji su, zajedno sa njim, prethodno trčali Trku zadovoljstva na pet kilometara.

12:58 - Kenijka Džemeli pobednica 27. Beogradskog maratonaKenijska atletičarka Ajabej Veleri Džemeli pobednika je 27. Beogradskog maratona u ženskoj konkurenciji.Ona je trku dugu 42.195 metara završila sa vremenom 2.37,07. Drugo mesto osvojila je još jedna Kenijka Kimuti Helen DŽepkosej (2:42,24), a treće Etiopljanka Muli Jenelem Ajano (2:43,45).Srpska atletičarka Ana Subotić osvojila je četvrto mesto sa vremenom 2:44,03 i ujedno osvojila titulu šampionke Balkana.

12:29 - Kenijac Kipkorir pobednik 27. Beogradskog maratona

Talam Bernard Kipkorir, Foto: Tanjug
Talam Bernard Kipkorir, Foto: Tanjug

Kenijac Talam Bernard Kipkorir pobednik je 27. Beogradskog maratona, koji je danas uz učešće više od 20.000 trkača održan u glavnom gradu Srbije.Kipkorir je 42.195 metara pretrčao u vremenu 2,14,35, ostavivši iza sebe zemljaka Samoja Kimelija Pola (2:15, 50).Promoter maratona bio je svetski rekorder na 400 metara sa preponama Kevin Jang, a zajedno sa njim znak za start dali su gradonačelnik Beograda Siniša Mali, ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i direktor Beogradskog maratona Aleksandar Đorđević.

12:17 - Mali, Nikodijević i Gak istrčali Trku zadovoljstva

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali, predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević i gradski sekretar za sport Slavko Gak istrčali su Trku zadovoljstva na 27. Beogradskom maratonu."Bilo je bitno stići na cilj. Trčao sam da dam doprinos ovoj lepoj manifestaciji, ali i za sebe, jer je ovo moj prvi maraton. Beograd je poslao lepu sliku u svet i zahvalio bih se svima što su trčali", rekao je Mali novinarima neposredno nakon što je ušao u cilj posle pretrčanih 5.000 metara.Na tradicionalnom Beogradskom maratonu oboreni su svi rekordi pošto učestvuje više od 3.000 atletičara i više od 20.000 ljudi u Trci zadovoljstva.

11:56 - Jevtić: Bilo je teško zbog vetra, ali presrećna samSrpska atletičarka Olivera Jevtić pobednica je trke u polumaratonu, na današnjem, 27. po redu, Beogradskom maratonu. Jevtićeva je ušla u cilj sa vremenom 1:19,17 i na taj način osmi put u karijeri slavila u polumaratonskoj trci u Beogradu. Istovremeno, osvojila je i titula šampiona Srbije u ovoj disciplini. Jevtićeva je tokom karijere dva puta bila najbolja i u maratonskoj trci u glavnom gradu Srbije."Vreme mi nije baš išlo na ruku, ali drago mi je što sam ponovo trijumfovala pred domaćom publikom. Izuzetno je bilo teško na stazi, pre svega zbog vetra, ali na kraju, sve u svemu, presrećna sam. Ovo mi je odlična priprema za Kup Evrope na 10.000 metara", izjavila je Jevtićeva.Drugo mesto osvojila je Nevena Rajković, članica Krusevca sa vremenom 1:27,14, dok je trećeplasirana Sofija Jovanović iz Zaječara , sa vremenom 1:34,57.

11:34 - Olivera Jevtić pobednica trke u polumaratonuSrpska atletičarka Olivera Jevtić pobednica je trke u polumaratonu, na današnjem, 27. po redu, Beogradskom maratonu. Jevtićeva je ušla u cilj sa vremenom 1:19,17 i na taj način osmi put u karijeri slavila u polumaratonskoj trci u Beogradu. Istovremeno, osvojila je i titula šampiona Srbije u ovoj disciplini. Jevtićeva je tokom karijere dva puta bila najbolja i u maratonskoj trci u glavnom gradu Srbije.

11:20 - Darko Živanović pobedio u polumaratonuAtletičar Radničkog iz Kragujevca Darko Živanović pobedio je danas u polumaratonskoj trci na 27. Beogradskom maratonu, a ujedno i postao državni prvak u polumaratonu. Živanović je trku od 21 kilometar prešao za sat, osam minuta i 58 sekundi. Drugo mesto zauzeo je atletičar Mladosti iz Užica Kristijan Stošić rezultatom od 1:12,34, a treći kroz cilj prošao je član Dinama iz Pančeva Goran Ukić sa 1:13,16. U sklopu 27. Beogradskog maratona održava se državno prvenstvo u polumaratonu. Traku na cilju držali su zamenik gradonačelnika Andrija Mladenović i predsednik Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović.

10:00- Počeo 27. Beogradski maratonBeogradski maraton, 27. po redu, na kome učestvuje rekordan broj takmičara, više od 3.600 iz 50 zemalja, počeo je danas u 10 sati.

Znak za početak maratona zajedno su dali svetski rekorder u trci na 400 metara s preponama, Amerikanac Kevin Jang, gradonačelnik Beograda Siniša Mali, ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i predsednik Beogradskog maratona Aleksandar Đorđević.

"Imamo predivno vreme, očekujem da će biti postavljen novi rekord. Želim da bude lepa trka, osećam energiju, sve izgleda impresivno. Svim takmičarima želim sreću", rekao je Jang na startu trke.

Trka zadovoljstva, u kojoj učestvuje oko 20.000 učesnika, počela je 10 minuta kasnije, ispred platoa Skupštine Srbije.

U sklopu polumaratona održava se prvenstvo Srbije, za koje je prijavljeno 45 atletičara i 11 atletičarki.

Takođe, 27. Beogradski maraton ujedno je i Prvenstvo Balkana u maratonu, za koje se prijavilo 10 takmičara i četiri takmičarke.

Promoter Beogradskog maratona Kevin Jang rekao je da je na javnom času atletike kojeg je juče održao na Košutnjaku video vekiki broj talentovane dece."Najvažnije je da čuvate atletske bisere jer će od njih sigurno jednog dana postati veliki sportisti", rekao je Jang.Prošlogodišnja pobednica Beogradskog maratona Olivera Jevtić koja će sutra startovati u trci na 21,1 kilometar, podsetila je da je "do ovog maratona pretrčala oko 250.000 kilometara"."Beogradskji maraton je za mene više od takmičenja. Zajedno smo prebrodili mnoge teške trenutke, sankcije, bombardovanje i time još više očvrsnuli", rekla je rekorderka Srbije u maratonu i vicešampionka Evrope iz Geteborga 2006. Jevtićeva je naglasila da će joj kruna sezone ove godine biti učešće na prvenstvu Evrope u Cirihu.

Predsednik Beogradskog maratona Aleksandar Saša Đorđević istakao je da je ponosan na najveću sportsku manifestaciju glavnog grada."Svake godine Beograd zahvaljujući ovoj trci šalje u svet sve lepšu sliku", rekao je Đorđević.Direktorka jednog od glavnih partnera Beogradskog maratona "Hemofarm fondacije" Snežana Radočaj otkrila je da će u okviru Trke zadovoljstva biti održana prvi put i trka pod sloganom "Trčimo porodično".

"Želimo da na ovaj načim afirmišemo roditeljstvio i zdrav stil života", porucila je Radučaj i dodala da je glavna misija Hemofarma unapređenje kvaliteta zdravlja građana.Predsednik Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović zahvalio se Gradu Beogradu. ministarstvu sporta i kompanijama koje podržavaju Beogradski maraton.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track