VIDEO: Ovako je bilo danas na Beogradskom maratonu
Foto: Beogradski Maraton, Kipkorir, Tanjug

Oboren rekord trke

VIDEO: Ovako je bilo danas na Beogradskom maratonu

Ostali sportovi -
Na 27. Beogradskom maratonu učestvovalo je 3.638 takmičara, što je rekord te trke, u maratonu je učestvovalo 544 atleričara, a u polumaratonu 3.094

BEOGRAD - Glavni grad Srbije danas je bio domaćin 27. Beogradskog maratona na kome su dominirali kenijski atletičari, a srpska takmičarka Ana Subotić osvojila je titulu šampionke Balkana.Dešavanja na ulicama Beograda snimila je ekipa Adriamedia.tv Pobednik 27. Beogradskog maratona je Talam Benard Kipkorir, koji je ostvario lični rekord, a iza njega kroz cilj su prošli Samoej Kimeli Pol i Kiutum Edvin Kiplagat.Promoter 27. Beogradskog maratona bio je svetski rekorder u trci na 400 metara s preponama, Amerikanac Kevin Jang, koji je rekao da je oduševljen Beogradom i da će sledeći put učestvovati u Trci zadovoljstva.

http://www.youtube.com/watch?v=Z39ydqVBMIA

Kenijka Ajabei Valari Džemeli pobedila je u ženskoj konkurenciji, a drugo i treće mesto zauzele su Kimutai Helen Džepkosgei i Buli Dženealem Ajano.Na 27. Beogradskom maratonu učestvovalo je 3.638 takmičara, što je rekord te trke, u maratonu je učestvovalo 544 atleričara, a u polumaratonu 3.094.U Trci zadovoljstva učestvovalo je više od 20.000 ljudi, među kojima i gradonačelnik Beograda Siniša Mali, njegov zamenik Andreja Mladenović, predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević i gradski sekretar za sport i omladinu Slavko Gak. Atletičar Radničkog iz Kragujevca Darko Živanović pobedio je u polumaratonskoj trci i postao državni prvak u polumaratonu, a u ženskoj konkurenciji najbolja je bila Olivera Jevtić, takmičarka Slobode iz Užica. Srpska atletičarka Ana Subotić osvojila je titulu šampionke Balkana u maratonu, dok je u muškoj konkurenciji šampion Balkana Moldavac Georgita Vitalije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track