NOVI SVETSKI REKORD: Kanađanin postao prvi čovek koji je završio Pivsku trku ispod pet minuta

1600 metara i četiri konzerve piva

NOVI SVETSKI REKORD: Kanađanin postao prvi čovek koji je završio Pivsku trku ispod pet minuta

Ostali sportovi -
Kanađanin Džejms Nilsen, dvostruki NCAA šampion na 5.000 metara postavio je novi svetski rekord u nesvakidašnjoj Pivskoj trci

Kanađanin Džejms Nilsen (34), dvostruki NCAA šampion na 5.000 metara postavio je novi svetski rekord u nesvakidašnjoj "Pivskoj trci". Nilsen je proteklog vikenda postao prvi čovek koji je pretrčao jednu milju, odnosno 1.600 metara, i popio četiri limenke piva za manje od pet minuta.

On je sve to uradio za četiri minuta i 57 sekundi. Pravila su jednostavna, trka počinje ispijanjem prvog piva, takmičer zatim trči prvi krug, da bi to isto ponavio još četiri puta. Takmičar ne može istovremeno da trči i da ispija pivo već to radi u naznačenom prostoru od deset metara.

Nilsen je otkrio da se ozbiljno pripremao za ovaj poduhvat. Da "Pivska trka" nije nimalo laka pokazao je prethodni pokušaj Nika Simondsa, koji 2012. godine nije uspeo da sruši aktuelni svetski rekord. Ovo nije najluđa disciplina koja kombinuje atletiku i alkohol, pošto postoji i trka "3.000 metara vodka stiplčez". To je kombinacija klasične stiplčez trke i sedam šotova vodke.

http://www.youtube.com/watch?v=HZ-XFC5qzyM

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track