ANI BAJIĆ EVROPSKA BRONZA: Srpkinja pobedila i dvostruku svetsku prvakinju

Tekvondo

ANI BAJIĆ EVROPSKA BRONZA: Srpkinja pobedila i dvostruku svetsku prvakinju

Ostali sportovi -
Bajićeva je u prvom kolu savladala Nemicu Katarinu Vajs sa 7:3, u drugom je bila bolja od Gledis Espanje iz Francuske sa 9:6, dok je u polufinalu izgubila od Britanke Bjanke Vokden 6:0

Reprezentativka Srbije u tekvondou Ana Bajić osvojila je bronzanu medalju u kategoriji više od 73 kilograma na Evropskom prvenstvu u Azerbejdžanu.

Bajićeva je u prvom kolu savladala Nemicu Katarinu Vajs sa 7:3, u drugom je bila bolja od Gledis Espanje iz Francuske sa 9:6, dok je u polufinalu izgubila od Britanke Bjanke Vokden 6:0. "Nije bilo lako doći do medalje, moglo je da bude i bolje, ali sam zadovoljna", rekla je Bajićeva posle borbi. Trener reprezentacije Dragan Jović rekao je da je zadovoljan uspehom, ali i da smatra da je za prva dva takmičenja moglo biti i više medalja za Srbiju. "Ana je u borbi za medalju pobedila dvostruku svetsku prvakinju Gledis i time pokazala da joj je mesto u samom vrhu. Sutra je novi dan i svakako da će ovo biti podstrek za ostale takmičare", kazao je Jović. Od ostalih srpskih takmičara Miloš Gladović je na početku pobedio Bugarina Georga Rumena sa 22:4, ali ga je u u drugoj borbi zaustavio Turčin Firat Pozan sa 9:4. Ivana Ćujić je u kategoriji do 49 kilograma izgubila borbu za medalju od Francuskinje Jasmine Azizez sa 1:0 na zlatan bod, dok je u prvom kolu, takođe na zlatan bod, bila bolja od Finkinje Tanje Pasanan.

Đorđe Marčetić je u kategoriji do 87 kilograma bio peti. On je poražen u četvrtfinalu od Britanca Lutala Muhameda sa 10:4, a na startu je bio bolji od Nemca Aleksandra Bačmena sa 6:5.

Trećeg dana prvenstva Srbiju će predstavljati Milica Mandić, Aleksandra Radmilović, Nikola Vučković i Stojan Rabijac.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track